Η Land Rover διαμαρτύρεται για το «Evoque» της LandWind

Η γνωστή και στην χώρα μας Κινέζικη αυτοκινητοβιομηχανία LandWind, παρουσίασε στην Έκθεση του Guangzhou, το νέο SUV μοντέλο της X7, το οποίο είναι παραπάνω από οφθαλμοφανές ότι αποτελεί κλώνο του Range Rover Evoque. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Land Rover, Dr Ralf Speth δηλώνει την αναμενόμενη ενόχλησή του για το κινέζικο αντίγραφο και θα διαμαρτυρηθεί στους ιθύνοντες της LandWind για κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας.

Ενδεικτικά, στην Κίνα το Evoque κοστίζει 50.000 ευρώ και το LandWind X7 θα ξεκινήσει να πωλείται το ερχόμενο καλοκαίρι στην τιμή των περίπου 18.000 ευρώ, ενώ θα τροφοδοτείται με 2.0 λτ. turbo κινητήρα απόδοσης 188 ίππων.

Φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά που κινέζικη αυτοκινητοβιομηχανία αντιγράφει γνωστό ευρωπαϊκό αυτοκίνητο και σίγουρα κάποιος θα πρέπει να κάνει την αρχή για να μπει ένα τέλος στην ανεξέλεγκτη κλοπή των πνευματικών δικαιωμάτων. Δεν είναι δυνατόν μεγάλες εταιρείες να δαπανούν τεράστια ποσά για την σχεδίαση των μοντέλων τους και κάποιες κινέζικες να τα βρίσκουν έτοιμα.

Get it on Google Play Download on the App Store