Επένδυση «μαμούθ» 85,6 δις ευρώ ο όμιλος Volkswagen

Το Volkswagen Group θα επενδύσει συνολικά το τεράστιο ποσό των 85,6 δις ευρώ μέσα στην επόμενη πενταετία για την ανάπτυξη νέων μοντέλων, νέων τεχνολογιών φιλικών προς το περιβάλλον και νέων εργοστασίων. Από αυτά, τα 41,3 δις ευρώ θα δαπανηθούν για τον εκσυγχρονισμό και την επέκταση της γκάμας των μοντέλων όλων των εταιρειών που βρίσκονται κάτω από την ομπρέλα του γερμανικού ομίλου.

Κυρίως θα εστιάσει στην ανάπτυξη νέων SUV και στην αντικατάσταση των υπαρχόντων μοντέλων. Στο κομμάτι των κινητήρων θα εξελιχθούν νέας γενιάς μηχανικά σύνολα, τα οποία θα συνδυάζουν την αυξημένη απόδοση με την χαμηλή κατανάλωση και τις εκπομπές ρύπων, ενώ θα συνεχίσει την πρόοδο στα υβριδικά και ηλεκτρικά σύνολα. Παράλληλα φαίνεται ότι έχει δώσει και ιδιαίτερη βαρύτητα στην εξέλιξη αυτοκινήτων με κυψέλες καυσίμου υδρογόνου (βλ. Audi A7 Sportback h-tron quattro και το VW Golf Golf SportWagen HyMotion).

Ένα μεγάλο ποσό χρημάτων θα επενδυθεί και στην περεταίρω ανάπτυξη των επαγγελματικών οχημάτων, όπως είναι η κατασκευή νέων εργοστασίων παραγωγής του Crafter στην Πολωνία, καθώς και νέου εργοστασίου της Audi στο Μεξικό. Νέες εγκαταστάσεις παραγωγής θα δημιουργηθούν μεταξύ 2015-2019 και στην Κίνα, συνολικού ποσού 22 δις ευρώ.

Get it on Google Play Download on the App Store