BMW Σειρά 3 plug-in hybrid με 2 λτ./100 χλμ. κατανάλωση!


Τις πρώτες λεπτομέρειες για την επερχόμενη Σειρά 3 plug-in hybrid ανακοίνωσε η BMW, την οποία παράλληλα παρουσιάζει για πρώτη φορά με καμουφλάζ στο εμπρός και πίσω τμήμα του αμαξώματός της. Οι σχεδιαστικές αλλαγές αναμένονται διακριτικές, ωστόσο μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει το υβριδικό σύνολο, το οποίο συνδυάζει 4κύλινδρο TwinPower Turbo κινητήρα βενζίνης με ηλεκτρικό μοτέρ βασισμένο στο αντίστοιχο των BMW i3 και i8 και το 8τάχυτο αυτόματο Steptronic κιβώτιο. Ο ηλεκτροκινητήρας αντλεί την ενέργειά του από μια μπαταρία ιόντων – λιθίου, η οποία βρίσκεται κάτω από το δάπεδο του χώρου αποσκευών και μπορεί να φορτιστεί από οικιακή πρίζα.

Σύμφωνα με τη BMW, η απόδοση του plug-in hybrid συνόλου φτάνει συνδυαστικά τους 245 ίππους και 400 Nm ροπής, ενώ η κατανάλωση ανέρχεται στα μόλις 2 λτ./100 χλμ. και οι εκπομπές CO2 στα 50 γρ./χλμ. Παράλληλα, μπορεί να κινηθεί αποκλειστικά με την χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας σε ταχύτητες έως 120 χλμ./ώρα και για απόσταση 35 χιλιομέτρων.

Μαζί με την Σειρά 3 και plug-in hybrid παρουσιάζεται και η τεχνολογία Power eDrive, εφαρμοσμένη στην Σειρά 5 GT ως αυτοκίνητο επίδειξης. Το προηγμένης τεχνολογίας αυτό σύνολο ξεχωρίζει για τις υψηλές αποδόσεις και επιδόσεις, που ξεπερνούν συνδυαστικά τους 670 ίππους, ενώ η χωρητικότητα των μπαταριών ιόντων – λιθίου φτάνουν τις 20 kWh και η αυτονομία με την χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας έως τα 100 χιλιόμετρα.

Get it on Google Play Download on the App Store