500.000 νέες Skoda Octavia σε λιγότερο από δύο χρόνια!

Από την γραμμή παραγωγής της Skoda στο εργοστάσιο Mlada Boleslav πέρασε η 500.000ή νέα, τρίτης γενιάς Skoda Octavia, δύο σχεδόν χρόνια μετά το λανσάρισμά της, στα τέλη του 2012. Το επετειακό αυτοκίνητο ήταν μια Octavia GreenLine σε λευκό χρώμα, με κατανάλωση μόλις 3,2 λτ./100 χλμ. και εκπομπές CO2 85 γρ./χλμ. Μέχρι τα τέλη του περασμένου Νοέμβρη, οι πωλήσεις της νέας Octavia στη Δ. Ευρώπη αυξήθηκαν κατά 24,7%, ενώ ήταν best seller το πρώτο 11μηνο ήταν στην Τσεχία, Ουγγαρία, Εσθονία, Φιλανδία, Πολωνία, Σλοβακία, Κροατία, Βοσνία Ερζεγοβίνη και Ισλανδία.

Η νέα Octavia εκτός από την Τσεχία παράγεται στην Κίνα, Ρωσία, Ινδία, Ουκρανία και Καζακστάν, ενώ μεγάλη αγορά για το μοντέλο είναι η Κίνα, όπου λανσαρίστηκε στα μέσα του 2014. Από το 1996 μέχρι τον περασμένο Νοέμβριο έχουν παραδοθεί σε πελάτες 4,46 εκατομμύρια Octavia, αντιπροσωπεύοντας το 40% των πωλήσεων της μάρκας κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Να υπενθυμίσουμε ότι η νέα Octavia διατίθεται με μια ευρεία γκάμα εκδόσεων και κινητήρων βενζίνης και ντίζελ, καθώς στην έκδοση Octavia G-TEC και με τον κινητήρα διπλού καυσίμου (φυσικό αέριο/βενζίνη).

Get it on Google Play Download on the App Store