Τα νέα business class 8θέσια MPV Toyota Alphard και Vellfire

Η Toyota ξεκίνησε το λανάρισμα στην Ιαπωνία των ανανεωμένων μεγάλων πολυχρηστικών μοντέλων Alphard και Vellfire με τις υψηλές ανέσεις και την «ιδιαίτερη» αισθητική για τα Ευρωπαϊκά αισθητικά πρότυπα, όχι όμως και τα Ιαπωνικά. Αμφότερα τα MPV μοιράζονται όλα τα χαρακτηριστικά σε κάθε σχεδόν τομέα, εκτός από την σχεδίαση κυρίως στο εμπρός άκρο. Το μεν Alphard διακρίνεται από την τεράστια νίκελ εμπρός μάσκα και τα μεγάλα φωτιστικά σώματα, ενώ το Vellfire διαθέτει πιο δυναμικό ύφος με πιο σπορτίφ φώτα, μάσκα, προφυλακτήρες και ζάντες.

Αντίστοιχα στο υπερπολυτελές εσωτερικό τους ο διάκοσμος είναι διαφορετικός και η σχεδίαση είναι πιο κομψή συγκριτικά με εκείνη του αμαξώματος. Τα δύο αυτά πολυχρηστικά Toyota μπορούν να φιλοξενήσουν στην ευρύχωρη καμπίνα τους έως 8 άτομα σε ανεξάρτητα και με πολλές ρυθμίσεις καθίσματα.

Από πλευράς κινητήρων εφοδιάζονται με τρεις κινητήρες. Ο αρχικός είναι ένας υβριδικός με 2.5 λτ. κύκλου Atkinson απόδοσης 152 ίππων σε συνδυασμό με δύο ηλεκτροκινητήρες ισχύος 211 ίππων και κατανάλωση 5,1 λτ./100 χλμ. Ο αμέσως επόμενος είναι ο 2.5 λτ. απόδοσης 182 ίππων και στην κορυφή τοποθετείται ο V6 3.5 λτ. ισχύος 280 ίππων.

Οι τιμές τους ξεκινούν από 3.197.782 γιεν, που ισοδυναμούν με 24.200 ευρώ.

Get it on Google Play Download on the App Store