Νέα αγωνιστική Mercedes-AMG GT3 βασισμένη στην GT

Το νέο αγωνιστικό της όπλο παρουσίασε η Mercedes, τη Mercedes-AMG GT3, η οποία είναι σχεδιασμένη σύμφωνα με τις προδιαγραφές FIA GT3. Βασισμένη στη Mercedes-AMG GT, το κατασκευασμένο από ανθρακόνημα αμάξωμά της διαθέτει άκρως εντυπωσιακή και επιθετική εμφάνιση με τους ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες, την τεράστια πίσω «φτερούγα» τα αλλαγμένα μαρσπιέ και πόρτες, το διαχύτη και το μεγαλύτερο πλάτος.

Το πλαίσιο της Mercedes-AMG GT3 είναι κατασκευασμένο από εξαιρετικά ανθεκτικό αλουμίνιο, το οποίο σε συνδυασμό με το κάθισμα από ανθρακόνημα και τον κλωβό ασφαλείας από υψηλής αντοχής ατσάλι προσφέρουν τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια στον οδηγό.

Η ταχύτατες επιταχύνσεις εξασφαλίζονται από τον AMG V8 6.3 λτ. ατμοσφαιρικό κινητήρα που προέρχεται από τη Mercedes-AMG GT, ωστόσο έχουν γίνει οι απαραίτητες αναβαθμίσεις. Επιδόσεις και αποδόσεις δεν ανακοινώνονται, όμως η γερμανική φίρμα αναφέρει ότι διαθέτει χαμηλό κόστος λειτουργίας, εξαιρετική αξιοπιστία, μεγάλα διαστήματα συντήρησης και φιλική προς τον χρήση τεχνολογία. Το εν λόγω μηχανικό σύνολο έχει συνδυαστεί με εξατάχυτο σειριακό κιβώτιο, τοποθετημένο στον πίσω άξονα για καλύτερη κατανομή του βάρους. Επιπλέον η Mercedes-AMG GT3 εφοδιάζεται με διπλά ψαλίδια σε όλους τους τροχούς, κατασκευασμένα από αλουμίνιο.

Get it on Google Play Download on the App Store