Νέο Ford Fiesta R2 1.0 EcoBoost με απόδοση 170 ίππων

Στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης, η Ford παρουσιάζει το νέο αγωνιστικό Fiesta R2, εφοδιασμένο με τον 3κύλινδρο κινητήρα 1.0 EcoBoost και με απόδοση 170 ίππων. Το εξελιγμένο από την M-Sport με την υποστήριξη της Ford αγωνιστικό Fiesta R2 θα είναι το πρώτο μοντέλο 1.0 λίτρου αναγνωρισμένο από την FIA για την κατηγορία ράλι R2.


 

Τα νέα Fiesta R2 θα αγωνιστούν στο ράλι της Πορτογαλίας το Μάιο και κατόπιν στη Φιλανδία, Γερμανία, Πολωνία και Ισπανία. Πρόκειται για μια οικονομικά αποδοτική πλατφόρμα για τους οδηγούς που θέλουν να βιώσουν το WRC της FIA, ενώ ο νικητής του 2015 θα εξασφαλίσει τη δυνατότητα να αγωνιστεί σε επτά WRC 2 γύρους με ένα Drive DMACK Ford Fiesta R5 την επόμενη σεζόν.

Ο Gerand Quinn, επικεφαλής των αγώνων της Ford Performance στην Ευρώπη δήλωσε μεταξύ άλλων: «Το αυτοκίνητο ακούγεται καταπληκτικό, θυμίζοντας ισχυρά αυτοκίνητα από τα χρυσά χρόνια του ράλι Group B» και πρόσθεσε: Το λανσάρισμα των Fiesta R2 1.0 λτ. σημαίνει τώρα ότι οι οδηγοί μπορούν να βιώσουν την τεχνολογία EcoBoost σε αγώνες ράλι από πολύ μικρή ηλικία».

Get it on Google Play Download on the App Store