Νέο μίνι 4×4 Suzuki iM-4 Concept με 1.200άρη κινητήρα

Παγκόσμια πρεμιέρα στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης κάνει το νέο πρωτότυπο μοντέλο Suzuki iM-4, το οποίο είναι ένα κόμπακτ 4×4. Το μήκους 3.693 χλστ., πλάτους 1.709 χλστ., ύψους 1.566 χλστ. και με μεταξόνιο 2.438 χλστ. αμάξωμά του, χαρακτηρίζεται για τη μινιμαλιστική του σχεδίαση με τις καθαρές γραμμές και την ενδιαφέρουσα συνολικά αισθητική με ρετρό αναφορές στο πίσω άκρο.

Το Suzuki iM-4 concept βασίζεται σε μια νέας γενιάς πλατφόρμα, η οποία έχει σχεδιαστεί για να αυξήσει αποτελεσματικά την ακαμψία και να μειώσει το βάρος, μέσω ενός θεμελιώδους ανασχεδιασμού της δομής του κάτω μέρος του αμαξώματος. Έτσι θα βελτιώσει την κατανάλωση, την οδική συμπεριφορά, την ασφάλεια και τα χαρακτηριστικά θορύβων και κραδασμών που φτάνουν στο εσωτερικό.

Νέας τεχνολογίας είναι και ο κινητήρας 1.2 DUALJEΤ, με ήπιο υβριδικό σύστημα SHVS (Smart Hybrid Vehicle by Suzuki), το οποίο περιλαμβάνει μια ενσωματωμένη γεννήτρια, μπαταρίες ιόντων – λιθίου και σύστημα ανάκτησης ενέργειας πέδησης. Για την 4κίνηση δεν γίνεται αναλυτική αναφορά, ωστόσο πιθανότατα θα πρόκειται για μόνιμη (4WD).

Get it on Google Play Download on the App Store