Νέο μικρό Suzuki iK-2 με κινητήρα 1.0 turbo για την Ευρώπη

Στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης, η Suzuki παρουσιάζει για πρώτη φορά -μαζί με το μίνι 4×4 iM-4– και το νέο μικρό πρωτότυπο μοντέλο της iK-2, το οποίο θα λανσαριστεί στην Ευρώπη αρχές του 2016. Εξωτερικά χαρακτηρίζεται από τις ρευστές γραμμές του αμαξώματός του με το ενδιαφέρον αισθητικά εμπρός άκρο, τα έντονα νεύρα στα πλαϊνά και το ίσως, πιο αδιάφορο πίσω τμήμα.

Το μήκους 4.023 χλστ., πλάτους 1.920 χλστ. (με καθρέπτες), ύψους 1.450 χλστ. και με μεταξόνιο 2.520 χλστ. Suzuki iK-2 concept βασίζεται σε μια νέας γενιάς πλατφόρμα. Αυτή, σύμφωνα με την Suzuki έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει αυξημένη ακαμψία και μείωση του βάρους, συμβάλλοντας στην εξοικονόμηση καυσίμου και την βελτίωση της ασφάλειας και οδικής συμπεριφοράς.

Νέος είναι και ο άμεσου ψεκασμού, υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας βενζίνης  Boosterjet 1.0 λτ. Στο αυτοκίνητο παραγωγής, το μηχανικό αυτό σύνολο θα συνδυάζεται με το ήπιο υβριδικό σύστημα SHVS (Smart Hybrid Vehicle by Suzuki), το οποίο περιλαμβάνει μια ενσωματωμένη γεννήτρια, μπαταρίες ιόντων – λιθίου και σύστημα ανάκτησης ενέργειας πέδησης.

Get it on Google Play Download on the App Store