Υπερ-αυτοκινητόδρομος 20.000 χλμ. από τη Ν. Υόρκη έως το Λονδίνο!

Από το Λονδίνο στη Νέα Υόρκη (και αντίστροφα) με αυτοκίνητο; Μοιάζει ακατόρθωτο αλλά δεν αποκλείεται να γίνει κάποτε πραγματικότητα. Ο Πρόεδρος των Ρωσικών Σιδηρόδρομων, Vladimir Yakunin, πρότεινε ένα πάρα πολύ φιλόδοξο πλάνο για ένα υπερσιβηρικό αυτοκινητόδρομο που θα ένωνε τα ανατολικά σύνορα της χώρας του με την αμερικανική πολιτεία της Αλάσκα, διασχίζοντας μια στενή λωρίδα του Βερίγγειου Πορθμού, που χωρίζει την Ασία και τη Βόρεια Αμερική.

Μαζί με το δρόμο θα γινόταν παράλληλη κατασκευή σιδηρόδρομου και νέου δικτύου αγωγών φυσικού αερίου και πετρελαίου. Ωστόσο για το Βερίγγειο Πορθμό, όπου η μικρότερη απόσταση μεταξύ της ηπειρωτικής Ρωσίας και Αλάσκας είναι 88 χλμ. δεν αναφέρεται πως θα καλυφθεί αυτό το μεγάλο κενό.

Η συνολική απόσταση μεταξύ νέας Υόρκης και Λονδίνου θεωρητικά φτάνει τα περίπου 20.000 χλμ., μεταξύ των οποίων τα 13.000 χλμ. είναι από το Λονδίνο μέχρι την Αλάσκα και τα υπόλοιπα 7.000 χλμ. μέχρι τη Νέα Υόρκη.

Μια τέτοια κίνηση θα δημιουργήσει πολλές χιλιάδες θέσεις εργασίας και θα αναπτυχθούν νέες πόλεις, ωστόσο το κόστος θα είναι τεράστιο, αφού ανεπίσημα αναφέρεται ότι θα φτάνει τρισεκατομμύρια δολάρια.

Πηγή: CNN

Get it on Google Play Download on the App Store