Επίσημα το νέο Honda S660 με τιμή Ιαπωνίας από 15.300 ευρώ

Η Honda παρουσιάζει επίσημα το νέο μίνι 2θέσιο roadster μοντέλο της S660, το οποίο μοιάζει σαν μικρογραφία του νέου Honda NSX. Το λανσάρισμά του στην Ιαπωνία θα ξεκινήσει με την συλλεκτική έκδοση S660 Concept Edition, η οποία θα διατεθεί σε 660 αντίτυπα, ενώ οι τιμές του θα ξεκινούν από 1.980.000 γιεν (15.300 ευρώ).

Το πισωκίνητο, με αναλογία βάρους ανά άξονα 45:55 ελαφρύ και με πολύ χαμηλό κέντρο βάρους αμάξωμά του, υπόσχεται εξαιρετική οδηγική εμπειρία. Πίσω από τις πλάτες των καθισμάτων είναι τοποθετημένος και ο πολύ μικρός 3κύλινδρος turbo κινητήρας των 660 κ.εκ. απόδοσης 64 ίππων, συνδυασμένος με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ή με CVT με 7 προεπιλεγμένες σχέσεις μετάδοσης. Μάλιστα η Honda αναφέρει ότι ο κινητήρας αυτός ακούγεται μοναδικά μέσω της εφαρμογής πρωτότυπων τεχνικών συντονισμού του ήχου από την εξαγωγή, τον υπερσυμπιεστή και τη βαλβίδα εκτόνωσης (σκάστρα).

Την go-kart αίσθηση που προσφέρει ενισχύει με την σειρά του το τιμόνι διαμέτρου 350 χιλιοστών, το μικρότερο μεταξύ όλων των μοντέλων μαζικής παραγωγής της Honda. Παράλληλα το εσωτερικό του με το μοντέρνο σχεδιασμό είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του οδηγού.

Ανεπίσημες πληροφορίες κάνουν λόγο για διάθεση του S660 και εκτός Ιαπωνίας, με μεγαλύτερο 1.000άρη turbo κινητήρα 127 ίππων, το οποίο αναμένουμε με ανυπομονησία!

Παρακολουθείστε παρακάτω και το βίντεο:

Get it on Google Play Download on the App Store