Καινοτομία Nissan GYM για γυμναστική εντός του αυτοκινήτου!

Η Nissan τοποθετεί ένα νέο κουμπί με την ονομασία «GYM» στα μοντέλα της, προκειμένου να ενθαρρύνει τους οδηγούς στο να αποκτήσουν καλύτερη φυσική κατάσταση! Με την συγκεκριμένη τεχνολογία, το «GYM» απενεργοποιεί όλα τα συστήματα υποβοήθησης του αυτοκινήτου, προκειμένου ο οδηγός του να αυξήσει τη καύση των θερμίδων του έως και 1.415 μονάδες (κατά μέσο όρο) την εβδομάδα! 

Η τολμηρή αυτή καινοτομία της Nissan, εντάσσεται στην προσπάθεια βελτίωσης της φυσικής κατάστασης των οδηγών, καθώς πρόσφατες πανευρωπαϊκές επιστημονικές μελέτες έδειξαν ότι οι Ευρωπαίοι οδηγοί είναι από τους πιο υπέρβαρους παγκοσμίως. 

Το «GYM», το εν κινήσει δηλαδή «γυμναστήριο» της Nissan, αρχικά θα είναι διαθέσιμο  στα crossover μοντέλα X-Trail και Qashqai. Με το πάτημα του συγκεκριμένου κουμπιού, θα σβήνουν όλα τα συστήματα υποβοήθησης του οχήματος όπως υδραυλικό τιμόνι, αισθητήρες στάθμευσης, ηλεκτρικά παράθυρα κ.α., προκειμένου οδηγός και επιβάτες να πραγματοποιούν μια συναρπαστική «προπόνηση» εντός του αυτοκινήτου, ενώσω ταξιδεύουν!

Κατά τη διάρκεια δοκιμών της τεχνολογίας σε πραγματικές συνθήκες, ο Ισπανικής καταγωγής Juan D’Aprilia οδηγός – εθελοντής στο  συγκεκριμένο πρόγραμμα, δήλωσε τα εξής: «Δεν έκανα τίποτα άλλο από το να οδηγώ το αυτοκίνητο στη Βαρκελώνη κάθε μέρα. Μετά από μερικές μέρες  διαπίστωσα ότι η περιφέρεια της μέσης μου έχει μειωθεί κατά 20 εκατοστά. Έχω επίσης τώρα μια φίλη, αλλά πιστεύω ότι μπορεί να με προτίμησε επειδή της αρέσει πολύ και το Nissan που οδηγώ».

Τα πρώτα αυτοκίνητα της Nissan με την συγκεκριμένη τεχνολογία θα είναι διαθέσιμα εντός του Απριλίου.

Get it on Google Play Download on the App Store