Νέο Lexus RX με υψηλή πολυτέλεια, τεχνολογία και ανέσεις

Το πιο δημοφιλές αυτοκίνητο της Lexus στα 26 χρόνια ιστορίας της φίρμας με περισσότερες από 2.1 εκατομμύρια πωλήσεις, είναι το RX, το οποίο αντιπροσωπεύει 3 στα 10 αυτοκίνητα που πωλούνται από την Lexus. Το νέο, τέταρτης γενιάς μεγάλο της SUV με διαστάσεις MxΠxΥ: 4.890×1.895×1.690 χλστ. και με μεταξόνιο 2.790 μ., διακρίνεται εξωτερικά από την αιχμηρή του σχεδίαση και την χαρακτηριστική πολύ μεγάλη μάσκα, μοιάζοντας αρκετά με το αμέσως μικρότερο νέο Lexus NX.

Πιο μοντέρνο από ποτέ άλλοτε αλλά και πολυτελές είναι και το εσωτερικό του νέου Lexus RX με ειδικά κομμένα μέσω λέιζερ ξύλινα διακοσμητικά. Την υψηλή του τεχνολογία τονίζει το μεγάλο head up display (HUD), όπως και η οθόνη πληροφοριών του οχήματος των 12,3 ιντσών. Για την βελτίωση της λειτουργικότητας, ο επιλογέας των ταχυτήτων έχει μετακινηθεί μακριά από το μπροστινό μέρος του ταμπλό, εξασφαλίζοντας παράλληλα πιο πολύ χώρο. Περισσότερες ανέσεις απολαμβάνουν και οι πίσω επιβάτες, ενώ τα καθίσματα προσφέρουν θέρμανση και είναι ανακλινόμενα.

Το νέο Lexus RX θα είναι διαθέσιμο με ένα αναβαθμισμένο και πιο ισχυρό κινητήρα βενζίνης V6 3.5 λτ. απόδοσης 300 ίππων, συνδυασμένο με ένα νέο αυτόματο κιβώτιο 8 ταχυτήτων. Με τον ίδιας χωρητικότητας κινητήρα αλλά κύκλου Atkinson εφοδιάζεται και το υβριδικό μοντέλο, συνδυαστικής ισχύος γύρω στους 300 ίππους.

Η Lexus υπόσχεται βελτιωμένη οδική συμπεριφορά μέσω και του ενισχυμένου πλαισίου, Η ανεξάρτητη ανάρτηση σε όλους τους τροχούς έχει ανασχεδιαστεί, ενώ διαθέσιμη στις περισσότερες εκδόσεις θα είναι οι ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενη ανάρτηση Adaptive Variable Suspension. Φυσικά θα εφοδιάζεται με πληθώρα συστημάτων ενεργητικής ασφάλειας που αποτρέπουν ενδεχόμενη πρόσκρουση. Για όσους πάλι αναζητούν πιο σπορτίφ χαρακτηριστικά, θα προσφέρεται το RX F Sport, εφοδιασμένο με αρκετές αισθητικές και μηχανικές βελτιώσεις.

Get it on Google Play Download on the App Store