Αναγέννηση του Skoda 130 RS με βάση από Audi R8!

To αγωνιστικό Skoda 130 RS, το οποίο βασιζόταν στο 110 R Coupe αποτέλεσε την πηγή έμπνευσης του Τσέχου σχεδιαστή Petr Novague για τη δημιουργία της σύγχρονης εκδοχής του, αλλά και για τον εορτασμό της 40ης επετείου του 130 RS. Το εικονιζόμενο πρωτότυπο μοντέλο με την ονομασία R200 Non-Fiction μπορεί να μην είναι προϊόν του ομίλου Volkswagen, ωστόσο ως βάση για το «χτίσιμό» του χρησιμοποιήθηκε πρώτης γενιάς Audi R8 V8 4.2 FSI. Απόδοση και επιδόσεις δεν ανακοινώθηκαν, όμως δεν αποκλείεται να αποδίδει τους 420 ίππους και 430 Nm ροπής του R8.

Για τη δημιουργία του μήκους 4,4 μ., πλάτους 2,0 μ. και ύψους 1,3 μ. R200 Non-Fiction χρειάστηκαν περίπου 18 μήνες και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό θυμίζοντας αρκετά το κλασικό Skoda 130 RS. Τα στρογγυλά εμπρός φωτιστικά σώματα, η έντονα χυτή και κεκλιμένη ουρά και τα μικρά παραλληλόγραμα πίσω φωτιστικά σώματα αποτελούν ορισμένα από τα βασικά του γνωρίσματα. Λιτό και απέριττο είναι και το εσωτερικό, σύμφωνα με τα σχεδιαστικά πρότυπα των σύγχρονων Skoda.

Το πρωτότυπο αυτό σπορ όχημα εκτίθεται στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης στην Πράγα, ωστόσο θα διατεθεί σε περιορισμένη παραγωγή 24 αυτοκινήτων και με το καθένα από αυτά να κοστίζει από 255.000 ευρώ.

Get it on Google Play Download on the App Store