Νέο Ford Taurus με extra large ανέσεις και υψηλή πολυτέλεια

Τις πρώτες φωτογραφίες και στοιχεία του νέου μεγάλου Taurus αποκάλυψε η Ford, λίγες μέρες πριν την επίσημη πρεμιέρα του που θα γίνει στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Σαγκάης. Η Ford το αποκαλεί ως το «νέο premium business sedan για την Κίνα» και εξωτερικά μοιάζει σαν ένα μεγαλύτερο Mondeo, αλλά με πιο λιτή σχεδίαση. Χαρακτηριστικά γνωρίσματα του αμαξώματός του αποτελούν η μεγάλη εμπρός μάσκα με τις πέντε οριζόντιες γρίλιες, τα στενόμακρα LED φωτιστικά σώματα, οι ζάντες των 19 ιντσών και οι απαραίτητες νίκελ επενδύσεις.


Το νέο Taurus, εκτός από το ότι δείχνει, είναι και μεγαλύτερο από το νέο Mondeo, αφού έχει μήκος 5 μέτρων και πολύ μακρύ μεταξόνιο 2.950 χιλιοστών, εξασφαλίζοντας extra large χώρους για τους πίσω φιλοξενούμενους. Οι τελευταίοι απολαμβάνουν περίσσιες ανέσεις και μέσω των ηλεκτρικά ρυθμιζόμενων πίσω καθισμάτων και με λειτουργία μασάζ. Επιπλέον, στο κεντρικό πίσω υποβραχιόνιο είναι ενσωματωμένο ένα πάνελ με όργανα για τις ρυθμίσεις του κλιματισμού, των καθισμάτων και του ηχοσυστήματος. Τις ανέσεις στην καμπίνα ενισχύουν με την σειρά τους και οι 25 αποθηκευτικοί χώροι. Για το εσωτερικό δεν έχει δοθεί ακόμα πλήρη εικόνα, ωστόσο αναφέρεται ότι είναι επενδυμένο με μαλακά και πολυτελή υλικά, όπως δέρμα, ξύλο και χρώμιο.

Για την κίνηση του νέου Taurus φροντίζει ένας νέος V6 EcoBoost 2.7 λίτρων, αγνώστων τεχνικών χαρακτηριστικών. Η παραγωγή του νέου μεγάλου Ford για την αγορά της Κίνας θα γίνεται στο νέο τοπικό εργοστάσιο Changan Ford Hangzhou που άνοιξε πρόσφατα και για το οποίο επενδύθηκαν 760 εκατομμύρια δολάρια. Στην Ευρώπη είναι μάλλον απίθανο να το δούμε να κυκλοφορεί (στην Ευρώπη υπήρχε το Taunus), ίσως γιατί η Ford έχει ξεκινήσει το λανσάρισμα του πιο premium Vignale Mondeo. Ωστόσο το νέο Taurus αναμένεται να διατεθεί προς τα τέλη του έτους και στις Η.Π.Α., όπου λανσαρίστηκε πρώτη φορά το 1986.

Get it on Google Play Download on the App Store