Το πρώτο κινέζικο SUV με ιταλικό ντιζάιν από τον Pininfarina

Η κινέζικη εταιρεία SEM (South East Motor) παρουσίασε στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Σαγκάης, το νέο SUV μοντέλο της DX7, το οποίο διαθέτει ιταλικές καταβολές σχεδιασμού από το διάσημο οίκο Pininfarina. Ωστόσο δεν είναι η πρώτη φορά που ο Pininfarina προσφέρει τις υπηρεσίες του σε κινέζικη εταιρεία, αφού κάτι τέτοιο έγινε για πρώτη φορά το 1996. Έκτοτε, ο Pininfarina διεύρυνε τις δραστηριότητές του μέσω συνεργασιών με κινέζικες αυτοκινητοβιομηχανίες όπως με τις Chery, Brlilliance, BAIC, JAC κ.λπ.

Η συνεργασία μεταξύ του Pininfarina και της SEM ξεκίνησε το 2012 και το τελικό αποτέλεσμα (το SUV DX7) είναι σύμφωνο με τα σχεδιαστικά πρότυπα της Κίνας, κυρίως στο εμπρός άκρο. Παράλληλα τα νεύρα του στα πλαϊνά και οι ρευστές του γραμμές θυμίζουν σε μεγάλο βαθμό και SUV μοντέλα Ιαπωνικών και Κορεατικών εταιρειών. Το ίδιο ισχύει και για το εσωτερικό, όπου έχει γίνει χρήση δέρματος, αλουμινίου και ευχάριστων χρωματικών συνδυασμών.

Στον εξοπλισμό του SEM DX7 περιλαμβάνονται -μεταξύ άλλων- ESC, σύστημα προστασίας από ανατροπή, σύστημα αυτόματου παρκαρίσματος, ηλεκτρικά ανοιγόμενη πόρτα του χώρου αποσκευών και πανοραμική ηλιοροφή. Παράλληλα, τα στάνταρ ασφαλείας είναι σύμφωνα με τα πρότυπα που έχουν καθοριστεί από τις Η.Π.Α.

Get it on Google Play Download on the App Store