Θα υπάρξει και Audi pickup ανταγωνιστικό του Mercedes pickup;

Πριν από περίπου ένα μήνα, η Mercedes έκανε την έκπληξη με την ανακοίνωσή της ότι θα λανσάρει μέσα στα επόμενα χρόνια ένα pickup μεσαίο μοντέλο, δίνοντας στη δημοσιότητα και το πρώτο σκίτσο του (δείτε εδώ). Παράλληλα αργότερα επιβεβαίωσε ότι θα βασίζεται στο νέο Nissan Navara, ενώ θα κατασκευάζεται στα εργοστάσια της Nissan, στην Ισπανία και στην Αργεντινή.

Εύλογα, θα αναρωτηθεί κανείς, αν η Audi έχει στα πλάνα της την εξέλιξη ενός αντίπαλου pickup μοντέλου, από την στιγμή που θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί το VW Amarok ως βάση. Σύμφωνα με τον επικεφαλής σχεδιασμού της εταιρείας, τον Marc Lichte θα ήταν δύσκολο να προσαρμόσουν τη νέα σχεδιαστική γλώσσα σε ένα χρηστικό όχημα. Ωστόσο, δεν απέκλεισε πλήρως την παρουσία ενός ελαφρού ημιφορτηγού, αλλά αυτό δεν θα συμβεί στο άμεσο μέλλον. Άλλωστε και το pickup της Mercedes θα λανσαριστεί μετά το 2018.

Αν τελικά αποφασίσει η Audi να εισέλθει στην κατηγορία των πολυτελών pickup, τότε δεν αποκλείεται να δούμε και ανταγωνιστική πρόταση από τη BMW, δεδομένης της συνεργασίας της με την Toyota, καθώς το νέο Hilux (αναμένεται να παρουσιαστεί σύντομα), θα μπορούσε να αποτελέσει μια πρώτης τάξεως βάση. Σκληρή αναμένεται η μάχη στο μέλλον των premium pickup, που θα δοθεί από τα… σαλόνια στα αλώνια!

Get it on Google Play Download on the App Store