Audi R8 e-tron 462 ίππων χωρίς ρύπους αλλά και χωρίς οδηγό!

Η Audi παρουσιάζει στη διεθνή έκθεση τεχνολογιών Consumer Electronics Show (CES) στην Ασία, το νέο R8 e-tron piloted driving concept το οποίο είναι το τρίτο κατά σειρά μοντέλο της Audi με τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης. Έτσι συνδυάζει τα χαρακτηριστικά ενός supercar, με ηλεκτρική κίνηση χωρίς ρύπους και δυνατότητα οδήγησης… χωρίς οδηγό. Τώρα γιατί στο μέλλον να αγοράσει κάποιος ένα supercar ηλεκτρικό που θα οδηγεί από μόνο του είναι άλλο θέμα.

Το R8 e-tron piloted driving concept βασίζεται στο ομώνυμο μοντέλο που παρουσιάστηκε το Μάρτιο και εφοδιάζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες ισχύος 170 kW και 460 Nm ροπής έκαστος (συνολικά 462 ίπποι και 920 Nm ροπής), επιταχύνοντας το βαρύ σπορ ηλεκτρικό αυτοκίνητο των 1,8 τόνων στα 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 3,9 δευτερόλεπτα. H τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 210 χλμ./ώρα ή στα 250 χλμ./ώρα. 

Εντυπωσιακή για ηλεκτρικό όχημα είναι η αυτονομία του, αφού ανέρχεται στα 450 χιλιόμετρα με μία φόρτιση. Η μπαταρία σχήματος Τ και χωρητικότητας 92 kWh (από 49 kWh), μπορεί να φορτίσει σε λιγότερες από δύο ώρες από το σύστημα φόρτισης Combined Charging System.

Get it on Google Play Download on the App Store