Απέτυχε το Ford Focus στο τεστ αποφυγής ταράνδου (+video)

To ανανεωμένο Ford Focus δεν κατάφερε να περάσει επιτυχώς την «τυπική» δοκιμή αποφυγής ταράνδου που διεξάγει το σουηδικό περιοδικό Teknikens Värld, γεγονός που εξέπληξε τους δοκιμαστές του. Το μοντέλο που έγινε το τεστ ήταν το Focus 1.0 EcoBoost 125 hp, ενώ η δοκιμή πραγματοποιήθηκε σε αεροδρόμιο, όπου η άσφαλτος σίγουρα είναι πολύ καλύτερης ποιότητας από αυτή των ελληνικών δρόμων.

Σύμφωνα με την Ford το συγκεκριμένο μοντέλο έχει ωφέλιμο φορτίο 620 κιλών (1.280 κιλά απόβαρο και 1.900 κιλά μεικτό βάρος). Κατά την πλήρη φόρτωσή του, το Focus 1.0 EcoBoost 125 hp γλίστρησε με την ταχύτητα των 68 χλμ./ώρα και χτύπησε τους κώνους (αντιπροσωπεύουν τα αυτοκίνητα που έρχονται από το αντίθετο ρεύμα). Ωστόσο -σύμφωνα πάντα με το σουηδικό περιοδικό- το συγκεκριμένο μοντέλο ζύγισε 130 κιλά περισσότερα από τα 1.280 που ανακοινώνει η Ford, γι’αυτό παρουσίασε την επικίνδυνη αυτή συμπεριφορά. Στη δεύτερη δοκιμασία που αφαιρέθηκαν τα 130 «παραπανίσια» κιλά, το Focus έστριψε με ασφάλεια.

Μαζί με το Focus, το Teknikens Värld πραγματοποίησε το ίδιο τεστ και στο Nissan Pulsar DIG-T 1.2 115 hp Acenta, το οποίο πέρασε χωρίς πρόβλημα, ενώ οριακά τα κατάφερε το SEAT Toledo 1.2 TSI 105 hp Style.

Παρακολουθείστε παρακάτω τα βίντεο από τις δοκιμές:

Get it on Google Play Download on the App Store