Νέα έκδοση Toyota Aygo x-cite και νέα συστήματα ασφαλείας

Το δεύτερης γενιάς Toyota Aygo το οποίο έχει περάσει τις 70.000 πωλήσεις από το περασμένο καλοκαίρι που λανσαρίστηκε, παρουσιάζεται στη νέα έκδοση x-cite, ενώ θα εφοδιάζεται και με το πακέτο ασφαλείας Toyota Safety Sense.

Κύριο χαρακτηριστικό του αποτελεί το νέο χρώμα Cyan Splash συνδυασμένο με μαύρες προσθήκες στους προφυλακτήρες και στους καθρέπτες. Επίσης, διαθέτει μαύρες ζάντες αλουμινίου 15 ιντσών με καπάκι στο κέντρο ίδιου χρώματος με του αμαξώματος. Προαιρετικά θα προσφέρεται και με διχρωμία, όπως είναι η μαύρη οροφή στο εικονιζόμενο αυτοκίνητο. Στο εσωτερικό ο χρωματικός συνδυασμός του Cyan Splash στις πόρτες, καθίσματα και ταμπλό συνδυάζεται με μαύρες επενδύσεις.

Το Aygo μπορεί να εξοπλιστεί με το πακέτο συστημάτων ενεργητικής ασφαλείας Toyota Safety Sense. Αυτό περιλαμβάνει το Pre-Collision System που ανιχνεύει τα προπορευόμενα οχήματα και μειώνει τον κίνδυνο πρόσκρουσης σε ταχύτητες μεταξύ 10 και 80 χλμ./ώρα. Το εν λόγω σύστημα επεμβαίνει αυτόματα στα φρένα αν ο οδηγός δεν αντιδράσει έγκαιρα.

Η λειτουργία Lane Departure Alert διαβάζει τη διαγράμμιση των δρόμων και στην περίπτωση που ο οδηγός αλλάξει πορεία χωρίς να ανάψει φλας, τότε το σύστημα προειδοποιεί τον οδηγό μέσω ηχητικής και οπτικής προειδοποίησης.

Η διάθεση του νέου Aygo x-cite θα ξεκινήσει τον Ιούνιο του 2015, με τον 1.0 VVT-i κινητήρα των 69 ίππων, με κατανάλωση 3,8 λτ./100 χλμ. και εκπομπές CO2 στα 88 γρ./χλμ. (δείτε εδώ τη δοκιμή).

Get it on Google Play Download on the App Store