Τα δημοφιλέστερα χρώματα παγκοσμίως στα αυτοκίνητα

Όλα τα αυτοκίνητα ανεξαρτήτως μάρκας και κατηγορίας προσφέρονται σε πολλά και διάφορα χρώματα, από τα πιο κλασικά του άσπρου, μαύρου, γκρι, κόκκινου έως τις πιο ζωηρές αποχρώσεις πράσινου, κίτρινου, γαλάζιου, πορτοκαλί κ.ο.κ. Ωστόσο τα δημοφιλέστερα χρώματα παραμένουν τα ίδια στο πέρασμα των χρόνων, αφού συνήθως ταιριάζουν στα περισσότερα μοντέλα. Ποια είναι αυτά; Διαβάστε αναλυτικά παρακάτω:

Λευκό (29%)

Σχεδόν 1 στα 3 αυτοκίνητα που πωλούνται σε όλο τον κόσμο είναι λευκού χρώματος, ενώ μόνο στην Ινδία την πρώτη θέση καταλαμβάνει το γκρι. Το άσπρο χρώμα στο αυτοκίνητο προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα και ταιριάζει σε πολλά μοντέλα, ενώ αποτελεί και τη φθηνότερη επιλογή αφού στις περισσότερες περιπτώσεις είναι παστέλ και δεν χρεώνεται επιπλέον (εκτός από τα μεταλλικά και περλέ).

Μαύρο (19%)

Στις περισσότερες αγορές το μαύρο αποτελεί το δεύτερο δημοφιλέστερο χρώμα για τα αυτοκίνητα και κυρίως προτιμάται στα μοντέλα πολυτελείας. Στη Β. Αμερική, Ευρώπη και Ασία (ειδικά στην Κίνα) τα μαύρα αυτοκίνητα είναι πολύ κοντά σε προτίμηση με τα λευκά, ενώ στην Αφρική, Ινδία, Νότια Αμερική και Ρωσία καταλαμβάνει την τρίτη θέση.

Ασημί (14%)

Από τα πιο διαχρονικά χρώματα στα αυτοκίνητα είναι και το ασημί, το οποίο διατίθεται σε όλα τα αυτοκίνητα. Προτιμάται κυρίως στη Β. Αμερική, Ινδία, ενώ στην Ευρώπη βρίσκεται στην τέταρτη θέση της συνολικής κατάταξης.

Γκρι (12%)

Το γκρι στις διάφορες αποχρώσεις του προτιμάται πολύ στα SUV/Crossover, αποτελώντας για πολλούς καταναλωτές μια εναλλακτική επιλογή έναντι του μαύρου.

Κόκκινο (9%)

Τα αυτοκίνητα με κόκκινο χρώμα είναι δημοφιλή στη Δύση και κυρίως προτιμούνται σε μικρά αλλά και σε σπορ αυτοκίνητα. Ωστόσο στην Ευρώπη και Ασία οι αποχρώσεις του μπλε επιλέγονται όλο και περισσότερο.

Get it on Google Play Download on the App Store