30 αυτοκίνητα με τα υψηλότερα ποσοστά κατανάλωσης λαδιού

Η κατανάλωση λαδιού του κινητήρα σε φυσιολογικά επίπεδα συνήθως δικαιολογείται από τους κατασκευαστές, αφού αρκετοί αναγράφουν στα εγχειρίδια χρήσης των μοντέλων τους, ότι ακόμα και για κάθε 1.000 χλμ. μπορεί να χρειαστεί συμπλήρωση 1 λίτρου λαδιού ειδικά όταν κινείται στην πόλη. Φυσικά για τον κάτοχο του αυτοκινήτου δεν είναι ότι καλύτερο να συμπληρώνει κάθε λίγο και λιγάκι λάδια, αφού έτσι αυξάνεται και το κόστος χρήσης – συντήρησης.

To Αμερικάνικο περιοδικό Consumer Reports διεξήγαγε για την τοπική αγορά μια πολύ μεγάλη έρευνα, εξετάζοντας συνολικά 498.900 αυτοκίνητα μεταξύ 2010 και 2014, πολλά από τα οποία καλύπτονταν από την εργοστασιακή εγγύηση. Τα παρακάτω 30 μοντέλα εμφάνισαν υψηλότερα ποσοστά κατανάλωσης λαδιού, ενώ οι αριθμοί ανά στήλη έτους δείχνουν το ποσοστό των οχημάτων που χρειάστηκαν τουλάχιστον ένα τέταρτο γαλονιού (940 ml) συμπλήρωμα λαδιού μεταξύ των προβλεπόμενων διαστημάτων αλλαγής λαδιών.

Βέβαια, τα μοντέλα της έρευνας που καίνε περισσότερο λάδι απέχουν πολύ από την αγορά της χώρας μας, αφού όλα (πλην του Spark) είναι 2λιτρα και άνω. Ωστόσο, ίσως αποτελεί ένα δείγμα και για τα μικρότερα μοντέλα. Σίγουρα μια αντίστοιχη Ευρωπαϊκή έρευνα θα ήταν πιο αντικειμενική.

Πηγή: Consumer Reports

Get it on Google Play Download on the App Store