Suzuki Jimny με pickup αμάξωμα δεν είναι άσχημη ιδέα

Ένα από τα μακροβιότερα και ελάχιστα πλέον σκληροτράχηλα εκτός δρόμου αυτοκίνητα που διατίθενται, είναι το Suzuki Jimny, το οποίο παρουσιάστηκε το 1998. Μετά από 17 χρόνια παρουσίας έχει δεχτεί τις απαραίτητες αναβαθμίσεις, ωστόσο τα βασικά του χαρακτηριστικά έχουν παραμείνει ίδια όσον αφορά στην σχεδίαση του αποκλειστικά 3θυρου αμαξώματος με το πλαίσιο τύπου σκάλας και τους άκαμπτους άξονες στις αναρτήσεις εμπρός – πίσω.

Πως θα σας φαινόταν μια «αγροτική» έκδοση του Jimny με pickup αμάξωμα; Σίγουρα καθόλου άσχημα και πιθανώς να είχε μεγάλη απήχηση σε περιοχές με στενούς και κακοτράχαλους δρόμους (π.χ. σε νησιά). Σε συνδυασμό με τα πολύ καλά εκτός δρόμου χαρακτηριστικά του μοντέλου, το χαμηλό βάρος και ένα ντίζελ 1.300άρη κινητήρα θα έλυνε τα χέρια σε πολλούς επαγγελματίες. Ωστόσο ποτέ (μάλλον) δεν πρόκειται να γίνει πραγματικότητα, αλλά μια εικόνα για το πώς μπορεί να έμοιαζε δίνει ο ανεξάρτητος σχεδιαστής Theophilus Chin. Ο τελευταίος μάκρυνε το μεταξόνιο, αφαίρεσε το πίσω τμήμα της καμπίνας επιμηκύνοντάς το και στη θέση της δημιουργήθηκε η καρότσα.

Όσο για την αντικατάσταση του Jimny, οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν την ύπαρξη νέου μοντέλου προς τα τέλη του 2016. Πριν από περίπου έξι μήνες, ο Dale Wyatt, επικεφαλής πωλήσεων της Suzuki στη Μ. Βρετανία είχε δηλώσει ότι το νέο Jimny θα αποτελεί μια φυσική εξέλιξη του υπάρχοντος μοντέλου παρά ένα εντελώς διαφορετικό προϊόν. Υπομονή λοιπόν…

Get it on Google Play Download on the App Store