Νέος κινητήρας Nissan – Renault 1.8 λτ. turbo ισχύος έως 300 PS

Στην ανάπτυξη ενός νέου υπερτροφοδοτούμενου κινητήρα 1.8 λτ. έχουν επενδύσει η Nissan με την Renault, ο οποίος θα τοποθετηθεί σε σπορ μοντέλα αμφοτέρων των εταιρειών αλλά και σε μεγαλύτερα όπως τo Espace και το νέο μεσαίο Talisman που παρουσιάστηκε χθες. Το νέο αυτό 4κύλινδρο μηχανικό σύνολο θα βασίζεται στον 1.6 λτ. turbo που «φοράει» το Clio R.S., ωστόσο η χωρητικότητά του θα αυξηθεί στα 1.8 λίτρα.

Ο 1.8 TCe κινητήρας θα τροφοδοτεί το νέο Alpine σε τρεις εκδόσεις ισχύος με απόδοση 250, 275 και 300 ίππων. Το μελλοντικό Megane R.S. θα κάνει downsizing και θα εφοδιάζεται και αυτό τον νέο 1.800άρη turbo αντί του 2λιτρου, ο οποίος θα είναι ισχυρότερος και ελαφρύτερος. Στη Nissan αναμένεται να τροφοδοτεί το Pulsar Nismo, το οποίο παρουσιάστηκε στην περσινή έκθεση του Παρισιού και θα αποδίδει 270 ίππους.

Για τη μετάδοση της κίνησης θα φροντίζει το 6τάχυτο EDC διπλού συμπλέκτη κιβώτιο της Getrag, αλλά με αναβαθμίσεις και ενισχύσεις, αφού το υπάρχον έχει σχεδιαστεί για αποδόσεις έως 220 ίππων και 260 Nmροπής.

Get it on Google Play Download on the App Store