Toyota Yaris WRC το 2017 με επικεφαλής τον Tommi Mäkinen!

Ο τέσσερις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής Ράλι Tommi Mäkinen διορίστηκε ως Επικεφαλής για την εκστρατεία της ομάδας Toyota Gazοο Racing World Rally Championship. Η ομάδα προετοιμάζει το Yaris WRC για το αγωνιστικό του ντεμπούτο το 2017, ενώ πρόεδρος αυτής θα είναι ο Akio Toyoda, Πρόεδρος της Toyota.

Ο κος Toyoda δήλωσε: «Ο Tommi έχει πλούσια εμπειρία και νέες ιδέες για την ανάπτυξη του οχήματος, οι οποίες θα αποτελέσουν πολύτιμα βοηθήματα για εμάς. Με τον Tommi μαζί μας, η Toyota θα ενισχύσει την επιστροφή μας στο WRC, αλλά και τις προσπάθειές μας να κάνουμε ακόμα καλύτερα αυτοκίνητα.»

Το Yaris WRC θα τροφοδοτείται με 1.6 turbo κινητήρα ισχύος άνω των 300 ίππων και 420 Nm ροπής, με μέγιστη πίεση τα 2,5 bar. To μήκους 3.910 χλστ. ατσάλινο αμάξωμά του θα πατάει σε 18άρες ζάντες στην άσφαλτο και σε 15 ιντσών στο χώμα, ενώ η διάμετρος των δισκόφρενων θα είναι 355 χλστ. και 300 χλστ. αντίστοιχα.

Πληροφοριακά, o Tommi Mäkinen έχει κερδίσει 24 ράλι του WRC στη διάρκεια των 18 χρόνων της καριέρας του, συμπεριλαμβανομένων των τεσσάρων συνεχόμενων τίτλων στο πρωτάθλημα οδηγών με τη Mitsubishi μεταξύ του 1996 και του 1999. Το 2002 επανήλθε με την Subaru και αποσύρθηκε από το πρωτάθλημα το 2003.

Get it on Google Play Download on the App Store