Νέο Volkswagen speed up! με 1.0 TSI κινητήρα 105 ίππων

Η Volkswagen διευρύνει σημαντικά την γκάμα του up! στη Ν. Αμερική με το λανσάρισμα νέων εκδόσεων με τον -τοπικής παραγωγής- 1.0 TSI κινητήρα, όπως είναι και το πιο σπορ μοντέλο speed up!. O 3κύλινδρος turbo άμεσου ψεκασμού κινητήρας 1.0 TSI αποδίδει 105 ίππους με καύσιμο την αιθανόλη ή 101 ίππους στις 5.000 σ.α.λ. με τη βενζίνη και η ροπή του φτάνει τα 165 Nm στις 1.500 σ.α.λ. Πολύ καλές είναι και οι επιδόσεις που προσφέρει στο μίνι Volkswagen, επιταχύνοντάς το στα 0-100 χλμ./ώρα σε 9,1 δλ. (9,3 δλ. με βενζίνη) και η τελική του ταχύτητα φτάνει τα 184 χλμ./ώρα.  Η διάταξη του 5τάχυτου κιβωτίου είναι ίδια με του MPI κινητήρα, εκτός από τη μακρύτερη τελική σχέση μετάδοσης, προκειμένου με την 5η ταχύτητα να λειτουργεί σε χαμηλότερες στροφές (100 χλμ./ώρα με 2.300 σ.α.λ.).

Το speed up! φέρει αρκετά μοναδικά χαρακτηριστικά που του χαρίζουν πιο δυναμική εμφάνιση, τόσο εξωτερικά όσο και στο εσωτερικό. Το αμάξωμά του προσφέρεται μόνο σε λευκό χρώμα, ο εμπρός προφυλακτήρας είναι νέας σχεδίασης με μεγάλη εισαγωγή αέρα και στο τελείωμα της οροφής έχει ενσωματωθεί αεροτομή. Επίσης, οι καθρέπτες είναι μπλε, στα μαρσπιέ έχουν τοποθετηθεί ποδιές, χαμηλά στις πόρτες υπάρχουν μπλε ταινίες όπου αναγράφεται η λέξη «Speed» και οι ζάντες αλουμινίου έχουν διάμετρο 15 ιντσών.

Στο εσωτερικό κυριαρχούν οι μαύρες επενδύσεις σε ταμπλό, καθίσματα, μέχρι και στην επένδυση της οροφής. Τα καθίσματα καλύπτονται από συνθετικό δέρμα με λευκές ραφές, όπως επίσης το χειρόφρενο και η βάση του επιλογέα των ταχυτήτων.

Όσο για την αγορά της Ευρώπης, ακόμα δεν υπάρχει κάποια επίσημη πληροφόρηση για το αν θα διατεθεί up! 1.0 TSI, το οποίο θα είχε ενδιαφέρον σε συνδυασμό με πιο σπορ στήσιμο.

Get it on Google Play Download on the App Store