Το κινέζικο Tesla με… KITT και διάφορους ήχους κινητήρων!

Οι κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες οι οποίες είναι γνωστές για τις «κόπιες» τους, δεν θα μπορούσαν να μην αντιγράψουν και το πολυτελές ηλεκτρικό σεντάν Tesla Model S. Οι ομοιότητες του Youxia X με το μοντέλο της Tesla εξωτερικά, στο εσωτερικό με τη μεγάλη οθόνη στην κονσόλα, μέχρι και στο σήμα είναι παραπάνω από οφθαλμοφανείς, ενώ ίσως δείχνει και πιο ενδιαφέρον σχεδιαστικά.

Μεταξύ των σημείων αναφοράς είναι και το ενσωματωμένο στην εμπρός μάσκα σύστημα KITT. Αυτό έχει αντιγραφεί από τον γνωστό KITT της σειράς «O ιππότης της ασφάλτου», ωστόσο είναι ακόμα πιο εξελιγμένο. Ο οδηγός του έχει τη δυνατότητα να επιλέξει την γνωστή κόκκινη γραμμή που έτρεχε δεξιά αριστερά, το λογότυπο της μάρκας μέχρι και διαφορετικούς ήχους κινητήρων, από Jaguar F-Type έως Ferrari 458.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το Youxia X εφοδιάζεται με ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 360 ίππων, ο οποίος επιταχύνει το αυτοκίνητο στα 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 5,6 δευτερόλεπτα. Ο οδηγός του μπορεί να επιλέξει μεταξύ τριών τύπων μπαταριών χωρητικότητας 40, 60 ή 85 kWh και με αυτονομία που φτάνει έως τα 460 χιλιόμετρα. Οι τιμές του θα είναι πολύ προσιτές, αφού θα ξεκινούν από τις 32.000 δολάρια για το βασικό μοντέλο και για την κορυφαία έκδοση θα φτάνουν τις 48.000 δολάρια (29.000€ και 43.400€ αντίστοιχα).

Get it on Google Play Download on the App Store