Ανάκληση smart fortwo για αντικατάσταση των εμπρός αμορτισέρ

H Mercedes-Benz Ελλάς Α.Ε.Ε. ανακαλεί smart fortwo (BM453342, BM453343, BM453344 και BM453353) παραγωγής Απριλίου 2014 έως Νοεµβρίου 2014. Η ανάκληση περιλαμβάνει 227 οχήματα, στα οποία θα μπορούσε να µην έχει εκτελεστεί σωστά η συγκόλληση της βάσης του βραχίονα ράβδου στρέψης στο αμορτισέρ, λόγω ενός σφάλματος του προμηθευτή.

Υπό ιδιαίτερα υψηλές καταπονήσεις θα μπορούσαν να αποκοπούν οι ραφές συγκόλλησης της βάσης. Αυτό θα είχε ως αποτέλεσμα να επηρεαστούν δυσμενώς οι ιδιότητες οδήγησης του οχήματος λόγω μιας ισχυρότερης κλίσης ταλάντωσης. Ακόμα και η πρόκληση ζημιάς στα ελαστικά θα ήταν εφικτή σε μεγαλύτερες περιστροφές του τιμονιού. Στα εμπλεκόμενα οχήματα δε θα μπορούσε συνεπώς να αποκλειστεί ο αυξημένος κίνδυνος ατυχήματος. Γι’ αυτό το λόγο, στα πλαίσια ανάκλησης, θα αντικατασταθούν προληπτικά τα αμορτισέρ του μπροστινού άξονα.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται µε τα ανωτέρω θέματα. Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων, θα ενημερωθούν εγγράφως µέσω συστημένης επιστολής, ώστε να επισκεφθούν τον πλησιέστερο Εξουσιοδοτημένο Επισκευαστή Επιβατικών Οχημάτων smart της Mercedes-Benz Ελλάς Α.Ε.Ε., προκειμένου να γίνει αντικατάσταση των αμορτισέρ του μπροστινού άξονα, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν µε τη Γραμμή Εξυπηρέτησης Πελατών Mercedes-Benz στο τηλέφωνο 800 11 76000.

Get it on Google Play Download on the App Store