Νέο Mitsubishi Pajero Sport με βάση το καινούργιο L200

Το νέο εκτός δρόμου μοντέλο Pajero Sport αποκάλυψε σήμερα η Mitsubishi, το οποίο όπως και στις προγενέστερες γενιές του βασίζεται στο pickup L200, αλλά είναι σχεδόν εντελώς διαφορετικό. Σχεδιαστικά διακρίνεται για τον σκληροτράχηλο και δυναμικό του χαρακτήρα κυρίως στο εμπρός άκρο, ενώ πίσω με τα ιδιαίτερης αισθητικής φωτιστικά σώματα, είναι μάλλον άσχημο. Το νέο Pajero Sport με τις θέσεις για έως 7 επιβάτες έχει μήκος 4.785 χλστ. και είναι μακρύτερο κατά 90 χλστ. από το προγενέστερο, το πλάτος είναι ίδιο στα 1.815 χλστ., το ύψος χαμήλωσε κατά 35 χλστ. στα 1.805 χλστ. και το μεταξόνιο παρέμεινε στα 2.800 χλστ. Επιπλέον, η απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος αυξήθηκε κατά 13 χλστ., στα 218 χλστ.

Στο μοντέρνο και πλούσια εξοπλισμένο εσωτερικό, το ταμπλό μοιάζει με το αντίστοιχο του νέου Mitsubishi L200, ωστόσο διαθέτει διαφορετικό τιμόνι και επενδύσεις αλλά και ανασχεδιασμένη κεντρική κονσόλα με πιο μοντέρνο επιλογέα ταχυτήτων του αυτόματου κιβωτίου. Παράλληλα το εσωτερικό φαίνεται να προσφέρει πολύ άνετους χώρους τόσο για τους επιβάτες όσο και για τις αποσκευές.

Την κίνηση του νέου Pajero Sport αναλαμβάνει το νέο ντίζελ μηχανικό σύνολο του L200, το 2.4 λτ. MIVEC απόδοσης 181 ίππων και 430 Nm ροπής. Όμως συνδυάζεται με ένα ολοκαίνουργιο αυτόματο κιβώτιο 8 ταχυτήτων, έναντι του 5τάχυτου στο pickup. Η Ιαπωνική φίρμα αναφέρει ότι προσφέρει 17% χαμηλότερη κατανάλωση από το προγενέστερο Pajero Sport και εκπομπές CO2 κάτω από 200 γρ./χλμ. Η τετρακίνηση 4WD Super Select περιλαμβάνει πολλές επιλογές και κλείδωμα του κεντρικού διαφορικού. Περισσότερα στοιχεία αναμένεται να ανακοινωθούν μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Get it on Google Play Download on the App Store