Η πρώτη εκτός δρόμου Bentley παίρνει τα βουνά! (+video)

Bentley να κινείται λασπωμένη σε κακοτράχαλες εκτός δρόμου διαδρομές μέσα σε βουνό και να σηκώνει τροχούς, είναι σίγουρα ένα πρωτοεμφανιζόμενο θέαμα στα 96 χρόνια ιστορίας της Βρετανικής μάρκας. Το πρώτο πολυτελές SUV Bentley Bentayga παρουσιάζεται μέσω ενός νέου video να κάνει off-roading σε υψόμετρο 2.800 μέτρων στη βόρεια Ισπανία, ενώ φαίνεται να τα καταφέρνει πολύ καλά στη δύσβατη διαδρομή, παρά το μεγάλο όγκο της.

Από το ακάλυπτο κάτω μέρος της διακρίνονται οι ανεξάρτητες σε όλους τους τροχούς αναρτήσεις με τα παχιά σε διάμετρο πίσω αμορτισέρ (προφανώς ηλεκτρονικά ελεγχόμενη αερανάρτηση) και οι δύο εξατμίσεις. Στην κορυφή των κινητήρων της Bentley Bentayga θα τοποθετηθεί ο νέος 6.0 W12 TSI απόδοσης 608 ίππων και 900 Nm ροπής, ο οποίος -σύμφωνα με την Volkswagen- είναι ο πιο οικονομικός 12κύλινδρος στην πολυτελή κατηγορία.

Τώρα, αν καίει και… λίγο παραπάνω δε νομίζουμε ότι θα επηρεάσει αρνητικά τους εν δυνάμει πολύ πλούσιους μελλοντικούς αγοραστές της. Επίσης, μάλλον απίθανο θεωρούμε αυτός που θα την αποκτήσει να πάει να κάνει off-roading και να πάρει τα βουνά και τα λαγκάδια, όμως δεδομένου και του εκτός δρόμου χαρακτήρα του θα πρέπει να προσφέρει αυτή τη δυνατότητα, ασχέτως αν ποτέ χρησιμοποιηθεί.

Παρακολουθείστε παρακάτω το βίντεο:

Get it on Google Play Download on the App Store