Οι 7 τύποι οδηγών. Εσείς ποιος είστε από όλους αυτούς;

Στους δρόμους κυκλοφορούν καθημερινά ανάμεσά μας εκατομμύρια οδηγοί κάθε ώρα στιγμή και εποχή, μεταξύ των οποίων ο καθένας έχει τη δική του προσωπικότητα και στιλ οδήγησης. Κοινό χαρακτηριστικό των περισσοτέρων είναι ότι περνούν πολλές ώρες στο τιμόνι με αποτέλεσμα να κουράζονται, να στρεσάρονται και να εκνευρίζονται, ειδικά στις αστικές συνθήκες κίνησης.

Το London School of Economics and Political Science (LSE) σε συνεργασία με την Goodyear διεξήγαγαν μια μεγάλη έρευνα σχετικά στην Ευρώπη σχετικά με την κοινωνική ψυχολογία της οδικής ασφάλειας και τελικά βρήκαν επτά προσωπικότητες οδηγών. Αυτές είναι οι εξής:

1) Ο δάσκαλος: Θέλει να βεβαιώσει τους άλλους οδηγούς τι έκαναν λάθος και περιμένει να αναγνωριστούν οι προσπάθειές του/της για να διδάξει άλλους.

2) Ο ξερόλας: Νομίζει αυτός/αυτή ότι περιβάλλεται από ανίκανους και ανόητους οδηγούς και φωνάζει στους άλλους οδηγούς, ενώ προστατεύεται στο δικό του αυτοκίνητο.

3) Ο ανταγωνιστικός: Πρέπει να είναι μπροστά από όλους τους άλλους οδηγούς και ενοχλείται όταν κάποιος του πάρει την πρώτη θέση. Αυτός/αυτή μπορεί να επιταχύνει όταν κάποιος προσπαθήσει να τον προσπεράσει ή να κλείσει το κενό μπροστά να μη μπει μπροστά του.

4) Ο τιμωρός: Θέλει να τιμωρήσει τους άλλους οδηγούς για οποιαδήποτε αντιληπτή κακή συμπεριφορά. Μπορεί να κατέβει από το αυτοκίνητό του για τσακωμό ή να πλησιάσει απευθείας άλλους οδηγούς.

5) Ο φιλόσοφος: Δέχεται εύκολα την κακή συμπεριφορά και προσπαθεί να το εξηγήσει ορθολογικά. Κατορθώνει να ελέγχει τα συναισθήματά του / της στο αυτοκίνητο.

6) Ο αποφεύγων: Μεταχειρίζεται με απρόσωπη συμπεριφορά τους άλλους οδηγούς και τους αποφεύγει ως ένα κίνδυνο.

 

7) Ο δραπέτης: Ακούει μουσική ή μιλάει στο τηλέφωνο για να απομονώσει τον εαυτό του/ της, έτσι ώστε να μην χρειάζεται να ασχοληθούν με τους άλλους οδηγούς στο δρόμο.

Εσείς, μοιάζετε με κάποιον ή με κανέναν από όλους αυτούς τους τύπους οδηγών;

Get it on Google Play Download on the App Store