Πρεμιέρα για το νέο Lada Vesta Cross Concept (+video)

Η νέα μικρομεσαία οικογένεια του Lada Vesta, μετά το πρωτότυπο Vesta sedan το οποίο θα μπει σύντομα στην παραγωγή, αποκτά και το crossover Vesta Cross Concept που κάνει πρεμιέρα στην έκθεση Moscow Off-Road Show 2015. Ο σκοπός του νέου αυτού πρωτότυπου μοντέλου είναι -όχι μόνο να δείξει τη νέα σχεδιαστική γλώσσα της Lada- αλλά να παρουσιάσει τη νέα εκσυγχρονισμένη στρατηγική της φίρμας και να μετρήσει τις αντιδράσεις του κοινού.

Εξωτερικά συνδυάζει στοιχεία από τα στέισον βάγκον αυτοκίνητα και τα crossover, ενώ το συνολικό αποτέλεσμα είναι ενδιαφέρον και με ότι πιο σύγχρονο για τα δεδομένα της Lada. Το αμάξωμά του διαθέτει αυξημένη απόσταση από το έδαφος, δυναμική εικόνα εμπρός, πλαστικά προστατευτικά στους προφυλακτήρες, θόλους των τροχών και μασπιέ, διακριτικές ράγες οροφής και οι πίσω κολόνες θυμίζουν πτερύγιο. Μοντέρνο σχεδιασμό παρουσιάζει και το εσωτερικό, ενώ ο χώρος αποσκευών διαθέτει τετραγωνισμένο σχήμα και μεγάλη χωρητικότητα.

Το Vesta Cross Concept βασίζεται στην πλατφόρμα Lada B, η οποία έχει εξελιχθεί από κοινού με τις Renault – Nissan. Ουσιαστικά πρόκειται για μια τροποποιημένη εκδοχή της πλατφόρμας στην οποία βασίζονται μοντέλα όπως τα Nissan Micra και Juke, Dacia Logan και Datsun Go.

Τεχνικές λεπτομέρειες δεν ανακοινώθηκαν, ωστόσο το Vesta sedan θα εφοδιάζεται με κινητήρες βενζίνης 1.6 λίτρων απόδοσης από 87 έως 114 ίππους.

Παρακολουθείστε παρακάτω και το βίντεο:

Get it on Google Play Download on the App Store