Νέο Peugeot 308 Racing Cup 1.6 Turbo 308 PS (+video)

Το νέο αγωνιστικό 308 Racing Cup παρουσιάζει η Peugeot, το οποίο θα έχει την ευκαιρία να το δει το κοινό από κοντά στην προσεχή Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης. Βασισμένο στο νέο 308 GTi, εμφανίζει αρκετές διαφορές στο αμάξωμα με τον πολύ δυναμικό σχεδιασμό. Το πλάτος του έχει αυξηθεί στα 1.910 χλστ. λόγω των φαρδύτερων μετατροχίων, πατάει σε ζάντες 18 ιντσών και εφοδιάζεται με μεγάλη πίσω αεροτομή, εμπνευσμένη από τα αγωνιστικά αυτοκίνητα του WTCC.

Για την κίνησή του φροντίζει το μοτέρ που τροφοδοτεί το 308 GTi, αλλά με τις απαραίτητες αλλαγές. Πρόκειται για το 1.6 λτ. υπερτροφοδοτούμενο μηχανικό σύνολο, το οποίο μετά τις αναβαθμίσεις αποδίδει 308 ίππους (έναντι 270 PS το 308 GTi), ενώ συνδυάζεται με αυτόματο 6τάχυτο κιβώτιο με paddles στο τιμόνι.

Το νέο 308 Racing Cup θα αντικαταστήσει το RCZ Racing Cup και το βάρος του δεν θα ξεπερνά τα 1.050 κιλά. Τον πρώτο το αγώνα θα τον δώσει λίγες μέρες μετά την πρεμιέρα στη Φρανκφούρτη, στις 24-25 Οκτωβρίου, στην πίστα Paul Ricard της Γαλλίας.

Παρακολουθείστε παρακάτω και το βίντεο:

Get it on Google Play Download on the App Store