Νέο Hyundai i20 N-Sport με κινητήρα 1.4 λτ. ισχύος 115 ίππων

Μόλις προχθες η Hyundai ανακοίνωσε την παρουσίαση της νέα σπορ μάρκας N που θα γίνει στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης και πριν από λίγα λεπτά έκανε την εμφάνισή της η νέα σπορ έκδοση του i20 N-Sport. To εν λόγω μοντέλο λανσαρίστηκε στη Ν. Αφρική και ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό αν πρόκειται για κάποια ειδική τοπική έκδοση ή αν θα διατεθεί και στην Ευρώπη.

Οι αλλαγές που φέρει σε σχέση με τα νορμάλ i20 είναι πολλές, τόσο σε αισθητικό επίπεδο, όσο και σε τεχνικό. Εξωτερικά περιλαμβάνει σπορ αεροδυναμικό κιτ στους προφυλακτήρες, προσθήκες στα μασπιέ, σπόιλερ, 17 ιντσών ζάντες με χαμηλού προφίλ ελαστικά και λογότυπα “N”, ενώ η χαμηλωμένη (και πιο σφιχτή) ανάρτηση τονίζει περεταίρω το δυναμικό του προφίλ.

Την κίνησή του αναλαμβάνει το αναβαθμισμένο μηχανικό σύνολο των 1.4 λτ. με απόδοση 115 ίππων και 160 Nm ροπής, έναντι 100 ίππων και 133 Nm ροπής. Μεταξύ των αλλαγών είναι και η προσθήκη νέου συστήματος εξάτμισης με καταλύτη ελευθέρας ροής. Για τη μετάδοση της κίνησης φροντίζει το 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο. Επιδόσεις δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές, ωστόσο σίγουρα θα προσφέρει πιο γρήγορες επιταχύνσεις και ενδεχομένως ο κινητήρας του θα έχει πιο σπορτίφ ήχο.

Get it on Google Play Download on the App Store