Αυτό είναι το νέο Toyota Prius και ταξιδεύει προς Ευρώπη

Οι πρώτες φωτογραφίες του νέου Prius διέρρευσαν στο διαδίκτυο μέσω ανεπίσημων φωτογραφιών, οι οποίες πιθανώς να προέρχονται από τη μεταφορά του μέσω αεροπλάνου προς την Ευρώπη. Το νέο Toyota Prius έχει προγραμματιστεί να κάνει την πρώτη επίσημη εμφάνισή του στις 8 Σεπτεμβρίου και κατόπιν παγκόσμια πρεμιέρα στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης.

Από τις πρώτες εικόνες χωρίς ίχνος καμουφλάζ διακρίνονται ξεκάθαρα τα βασικά σχεδιαστικά γνωρίσματα του αμαξώματός του με την ιδιαίτερη αισθητική, η οποία παραπέμπει (ειδικά πίσω) στο υδρογονοκίνητο Toyota Mirai. Το νέο υβριδικό Toyota βασίζεται στην καινούργια παγκόσμια πλατφόρμα Toyota New Global Architecture (TGNA), με το μειωμένο βάρος, την αυξημένη ακαμψία και το χαμηλότερο κέντρο βάρους.

Επίσημα τεχνικά στοιχεία δεν έχουν ανακοινωθεί, ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι θα εφοδιάζεται με πιο κόμπακτ υβριδικό σύστημα. Αυτό θα αποτελείται από ένα βελτιωμένο κινητήρα βενζίνης 1.8 λτ. και πιο αποδοτικό ηλεκτρικό μοτέρ, συνδυαστικής ισχύος 150 ίππων. Το σύνολο θα εξασφαλίζει 10% χαμηλότερη κατανάλωση και σημαντικά μεγαλύτερη αυτονομία με την χρήση μόνο ηλεκτρικής ενέργειας, χάρη στις νέες μπαταρίες.

Get it on Google Play Download on the App Store