Ανανεωμένο Mitsubishi Outlander PHEV στην Ευρώπη

Το ανανεωμένο plug-in υβριδικό ηλεκτρικό Mitsubishi Outlander PHEV, το οποίο πρόκειται να κυκλοφορήσει στην Ευρώπη το Σεπτέμβριο, θα κάνει το Ευρωπαϊκό ντεμπούτο του στην 66η Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης (IAA). Πρώτη φορά παρουσιάστηκε στην Ιαπωνία τον Ιανουάριο του 2013 ως το πρώτο plug-in υβριδικό 4WD SUV και τώρα εξάγεται σε 48 χώρες, με συνολικές πωλήσεις περίπου 70.000 μονάδων.

Χρησιμοποιεί το Plug-in Hybrid EV System της Mitsubishi Motors, που αποτελείται από ένα σύστημα Twin Motor 4WD, με ανεξάρτητα μοτέρ για την κίνηση των εμπρός και πίσω τροχών, και μία υψηλής χωρητικότητας μπαταρία τοποθετημένη κάτω από το πάτωμα για ηλεκτρική οδήγηση χωρίς χρήση βενζίνης ή εκπομπές CO2. Η βελτιστοποίηση ελέγχου του Plug-in Hybrid EV System και η μείωση των τριβών του κινητήρα έχουν μειώσει τις εκπομπές CO2 από 44 χρ./χλμ. σε 42 γρ./χλμ.

Στο πρώτο Outlander PHEV το plug-in hybrid σύνολο αποτελούνταν από 2λιτρο κινητήρα βενζίνης ισχύος 121 ίππων και 190 Nm ροπής και δύο ηλεκτροκινητήρες (έναν σε κάθε άξονα) συνολικής απόδοσης 68 ίππων και 332 Nm ροπής. Για το ανανεωμένο Ευρωπαϊκό μοντέλο δεν έχουν ανακοινωθεί στοιχεία, ωστόσο η ισχύς θα είναι ελαφρώς αυξημένη.

Το ανανεωμένο Outlander PHEV διαθέτει νέο εμπρός και πίσω άκρο βασιζόμενο στη σχεδιαστική φιλοσοφία Dynamic Shield της Mitsubishi και ξεχωρίζει από το συνδυασμό φώτων ημέρας LED που του χαρίζουν πιο σύγχρονη εμφάνιση. Στο εσωτερικό διαθέτει ανανεωμένες επενδύσεις και νέο καφέ δερμάτινο σαλόνι. Μειωμένος είναι και ο θόρυβος που φτάνει στο εσωτερικό από τον κινητήρα και τα ελαστικά μέσω της χρήσης έξτρα ηχοαπορροφητικών και ηχομονωτικών υλικών, αντικραδασμικού υλικού και δυναμικών αποσβεστήρων.

Όσον αφορά το υβριδικό σύνολο, η επιτάχυνση και απόκριση από στάση σε αστικό περιβάλλον και εν κινήσει έχει βελτιωθεί μετά την αναθεώρηση του συστήματος Plug-in Hybrid EV. Αναβαθμισμένες με την σειρά τους είναι η οδική συμπεριφορά και η απόκριση του συστήματος διεύθυνσης με τη βελτίωση του εγκάρσιου στοιχείου της εμπρός ανάρτησης και την αυξημένη ακαμψία του αμαξώματος.

Get it on Google Play Download on the App Store