Η παραγωγή του Mitsubishi Lancer Evolution Final Edition

Τα τελευταία 1.000 Mitsubishi Lancer Evolution Final Edition σηματοδοτούν και την ολοκλήρωση της παραγωγής του θρυλικού αυτού μοντέλου, το οποίο κατά πάσα πιθανότητα δεν θα αποκτήσει αντικαταστάτη, τουλάχιστον σε αυτή τη μορφή που το γνωρίζαμε από το 1992, όταν παρουσιάστηκε η πρώτη γενιά. Η Mitsubishi παρουσιάζει ένα βίντεο από την παραγωγή του ειδικού αυτού μοντέλου στο εργοστάσιο Mizushima της Ιαπωνίας, ξεκινώντας από τη μεταφορά των κομματιών της λαμαρίνας, τη δημιουργία του αυτοκινήτου βήμα προς βήμα, έως την παράδοσή του στο νέο κάτοχό του.

Το Mitsubishi Lancer Evolution Final Edition διαθέτει ορισμένες αλλαγές σε σχέση με τις υπόλοιπες εκδόσεις, όπως είναι ο αναβαθμισμένος κινητήρας 2.0 λτ. MIVEC Turbo με απόδοση 313 ίππων στις 6.500 σ.α.λ. και ροπή 429 Nm στις 3.500 σ.α.λ. Επιπλέον, στο αμάξωμα οι αλλαγές εστιάζονται στη σκουρόχρωμη νίκελ μάσκα, στις 18 ιντσών ζάντες BBS, το λογότυπο “Final Edition” στην πόρτα του χώρου αποσκευών και τις δύο οβάλ απολήξεις των εξατμίσεων.

Στο εσωτερικό εξοπλίζεται με καθίσματα τύπου μπάκετ της Recaro, ενώ υπάρχει και αριθμημένη πλακέτα. Επιπλέον, το Lancer Evolution Final Edition εφοδιάζεται με φρένα Brembo, με αμορτισέρ Bilstein και με ελατήρια Eibach.

Παρακολουθείστε παρακάτω το βίντεο από τη διαδικασία παραγωγής του:

Get it on Google Play Download on the App Store