Το νέο Honda S2000 θα είναι υβριδικό 1.5 Turbo με 300 ίππους

Ο αντικαταστάτης του Honda S2000 προγραμματίζεται για να παρουσιαστεί το 2018 και δεν θα έχει καμία ομοιότητα με το αρχικό μοντέλο, αφού θα μοιάζει σαν ένα «Baby NSX». Οι παλαιότερες πληροφορίες που έκαναν λόγο για την ύπαρξη 2λιτρου turbo κινητήρα προερχόμενο από το νέο Civic Type-R, φαίνεται ότι τελικά θα ανατραπούν. Τη θέση του θα πάρει ένα downsized τούρμπο μηχανικό σύνολο βενζίνης συνδυασμένο με ηλεκτροκινητήρα.

Το υβριδικό μοτέρ με τον 1.5 λτ. Turbo θερμικό κινητήρα θα αποδίδει συνδυαστικά περίπου 300 ίππους και θα είναι τοποθετημένο πίσω από τις πλάτες των εμπρός καθισμάτων. Φυσικά η κίνηση θα μεταδίδεται στους πίσω τροχούς, ενώ θα φέρει τεχνολογία από την Formula 1, σε συνεργασία με τη McLaren. Επιπλέον, για την κατασκευή του θα γίνει χρήση ελαφριών υλικών, έτσι ώστε το συνολικό του βάρος να κρατηθεί χαμηλά, προς όφελος των επιδόσεων, κατανάλωσης και οδικής συμπεριφοράς.

Σχεδιαστικά, το μελλοντικό Honda S2000 θα υιοθετεί στοιχεία από το νέο NSX, που σημαίνει ότι θα διαθέτει αρκετά αιχμηρή αισθητική, εν αντιθέσει με τις πολλές καμπύλες του πρώτης γενιάς μοντέλου. Όσο για την τιμή του, υπολογίζεται ότι θα κυμανθεί γύρω στις 70.000 ευρώ.

Get it on Google Play Download on the App Store