Νέα Subaru Impreza 5-Door και SUV VISIV Future Concept

Στην προσεχή Έκθεση Αυτοκινήτου του Τόκιο (30 Οκτωβρίου έως 8 Νοεμβρίου), η Subaru θα παρουσιάσει δύο πρωτότυπα μοντέλα (μαζί με το ανανεωμένο Forester), τα VIZIV Future Concept και το Impreza 5-Door Concept. To VIZIV Future Concept αποτελεί την εξέλιξη του VISIV Concept που είχε παρουσιαστεί το Μάρτιο του 2003 και του VISIV2 που είχε εμφανιστεί ένα χρόνο πιο μετά.

Πρόκειται για ένα SUV πρωτότυπο μοντέλο, το οποίο δείχνει την σχεδιαστική φιλοσοφία και τις τεχνολογίες της επόμενης γενιάς, οι οποίες ίσως υιοθετηθούν στο μελλοντικό Forester. Για την κίνησή του υπάρχει ένα επόμενης γενιάς υβριδικό σύστημα με downsized turbo κινητήρα βενζίνης. Πρόκειται για τον άμεσου ψεκασμού 1.6 λτ. που τοποθετείται στο Levorg και αποδίδει στο συγκεκριμένο μοντέλο 170 ίππους.

Στο συμμετρικό σύστημα τετρτακίνησης AWD του VISIV Future Concept o άξονας της μετάδοσης έχει εξαλειφθεί με την τοποθέτηση του ηλεκτροκινητήρα στον πίσω άξονα. Έτσι δίνεται η δημιουργία επίπεδου πατώματος προς όφελος των ανέσεων για τους επιβάτες.

Παγκόσμια πρεμιέρα θα κάνει και το Impreza 5-Door Concept, το οποίο προαναγγέλλει το επόμενης γενιάς Impreza. Προς το παρόν το παρουσιάζει μέσω των δύο σκίτσων, που δείχνουν τις δυναμικές γραμμές τόσο στο εμπρός όσο και στο πίσω μέρος του αμαξώματος.

Get it on Google Play Download on the App Store