Τέλος στα βενζινοκίνητα οχήματα από την ιδιοκτήτρια της Volvo

Η Geely, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες αυτοκινήτου της Κίνας και παράλληλα, ιδιοκτήτρια της Volvo, ανακοίνωσε επίσημα ότι σταματά σταδιακά τα παραδοσιακά βενζινοκίνητα μοντέλα και επικεντρώνεται μόνο σε υβριδικά και ηλεκτρικά οχήματα.

Σε μια κίνηση άκρως οικολογική και με το βλέμμα στο μέλλον, η Geely ανακοίνωσε ότι στο πλαίσιο της νέας Blue Geely πρωτοβουλίας, θα σταματήσει από τον επόμενο χρόνο και σταδιακά την προσφορά βενζινοκίνητων μοντέλων, δίνοντας έμφαση αποκλειστικά στα υβριδικά (και plug-in) και ηλεκτρικά μοντέλα. Ο πλήρης αποκλεισμός των αμιγώς βενζινοκίνητων επιλογών θα έχει ολοκληρωθεί το 2020.

Το πρώτο μοντέλο της νέας εποχής της Geely θα είναι το εικονιζόμενο ηλεκτρικό Emgrand EV, το οποίο θα έρθει με αυξημένη ηλεκτρική αυτονομία 330 χιλιομέτρων και παράλληλα, με δυνατότητα φόρτισης του 80% των μπαταριών του σε μόλις 30 λεπτά ή σε 48 λεπτά για πλήρη φόρτιση από ειδικό ταχυφορτιστή. Μετά το μοντέλο αυτό, η Geely θα παρουσιάσει μια σειρά από νέα υβριδικά plug-in (φόρτιση και από πρίζα) οχήματα βασισμένα στη νέα CMA πλατφόρμα της εταιρείας, που θα χρησιμοποιούν έναν 1.5 λτ. turbo βενζινοκινητήρα και έναν ηλεκτροκινητήρα συνδυαστικής απόδοσης 250 ίππων.

Get it on Google Play Download on the App Store