Αναβίωση του Volkswagen Transporter T1

Το Volkswagen Transporter αποτελεί ένα από τα μακροβιότερα βαν, αφού παράγεται για πάνω από έξι δεκαετίες. Το πρώτο μοντέλο T1 λανσαρίστηκε το 1950, ενώ πριν από λίγο καιρό η Volkswagen παρουσίασε το έκτης γενιάς Transporter T6. Παρά το γεγονός ότι είχε γίνει πολύ δημοφιλές και αποτελούσε σύμβολο τη δεκαετία του ‘60 στη γενιά των Χίπηδων, η VW δεν το αναβίωσε σε πιο σύγχρονη ρετρό έκδοση.

Ο ανεξάρτητος σχεδιαστής David Obendorfer δημιούργησε το Volkswagen T1 Revival Concept, το οποίο δυστυχώς δεν είναι ένα πραγματικό μοντέλο, αν και θα μπορούσε να ήταν και σίγουρα θα συγκέντρωνε τα βλέμματα επάνω του. Το εικονικό ρετρό T1 βασίζεται στο νέο Transporter και αν ήταν πραγματικό θα είχε μήκος 4.848 χλστ., πλάτος 1.983 χλστ., ύψος 1.905 χλστ. και μεταξόνιο 3.070 χλστ.

Σχεδιαστικά τόσο στο εμπρός όσο και στο πίσω άκρο παραπέμπει άμεσα στο T1 και το πέρασμα μέσα στις 6 δεκαετίες έχει αποτυπωθεί στο νέο μοντέλο με επιτυχία. Χαρακτηριστικά του γνωρίσματα αποτελούν τα τέσσερα στρογγυλά εμπρός φωτιστικά σώματα, το μεγάλο σήμα της VW στο κέντρο και τα μικρά πίσω παραλληλόγραμμα φώτα.

Λιτό και απέριττο είναι το εσωτερικό με τις ευθείες γραμμές και τις επίπεδες επιφάνειες. Τον ρετρό σχεδιασμό ακολουθεί το τιμόνι, ο στρογγυλός πίνακας οργάνων, μέχρι και λεπτές κάθετες γρίλιες του εξαερισμού. Παράλληλα η οθόνη αφής του συστήματος πολυμέσων και ο μικρός επιλογέας ταχυτήτων έχουν ενσωματωθεί με επιτυχία.

Ως μακρινός απόγονος του T1 μπορεί να θεωρηθεί το φουτουριστικό ηλεκτρικό πρωτότυπο VW BUDD-e, το οποίο θα το δούμε στην παραγωγή μετά από περίπου δύο χρόνια.

Παρακολουθείστε παρακάτω και το βίντεο:

Get it on Google Play Download on the App Store