Οι τρεις βασικές αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας 2016

Σήμερα αναμένεται να ανακοινωθούν τα ποσά για τα τέλη κυκλοφορίας, ενώ δημοσιεύματα αναφέρουν ότι θα γίνουν τρεις βασικές αλλαγές οι οποίες θα επιφέρουν κατά βάση αυξήσεις στους κατόχους των αυτοκινήτων. Αυτές, σύμφωνα με τα τελευταία δημοσιεύματα είναι οι εξής:

1. Μπαίνει κριτήριο παλαιότητας για τα ΙΧ άνω των 1.357 κυβικών. Αυτό οδηγεί σε αυξήσεις για τα ΙΧ που κυκλοφόρησαν από το 2006 μέχρι και το 2010 και σε ελαφρύνσεις για τα ΙΧ που κυκλοφόρησαν πριν την 1/1/2006.

2. Κατεβαίνει η απαλλαγή των τελών κυκλοφορίας από τα 100 γρ./χλμ. CO2 στα 90 γρ./χλμ., που σημαίνει ότι πάρα πολλά μοντέλα που μέχρι τώρα απαλλάσσονταν από την υποχρέωση πληρωμής τελών να επιβαρυνθούν για πρώτη φορά.

3. Αυξάνονται τα τέλη κυκλοφορίας για όλα τα ΙΧ που κυκλοφόρησαν μετά την 01/11/2010 εφόσον εκπέμπουν περισσότερα από 100 γρ./χλμ. CO2. Οι αυξήσεις θα αγγίζουν και το 10%.

Μέχρι τα τέλη του Νοεμβρίου αναμένεται να αναρτηθούν στο Taxis τα ποσά που θα πρέπει να πληρώσουν για ακόμα μια χρονιά όλοι οι κάτοχοι των αυτοκινήτων. Κανονικά η διορία πληρωμής των τελών κυκλοφορίας είναι έως τις 31 Δεκεμβρίου, ωστόσο λόγω της καθυστέρησης και των αλλαγών δεν αποκλείεται να δοθεί ολιγοήμερη παράταση.

Get it on Google Play Download on the App Store