Ευρωπαϊκό λανσάρισμα Toyota GT86 με… ιστορική συνοδεία

Έχουν περάσει σχεδόν πέντε χρόνια από την παρουσίαση του Toyota GT86 και πλέον η ανανεωμένη έκδοσή του χτυπά και την πόρτα της χώρας μας, καθώς βρίσκεται ήδη σε ευρωπαϊκό έδαφος.

Το φρεσκαρισμένο Toyota GT86 έχει να παρουσιάσει μία σειρά από αισθητικές διαφοροποιήσεις οι οποίες το καθιστούν επίκαιρο, ενώ και κάποιες μηχανικές αλλαγές φροντίζουν για την περαιτέρω βελτίωσή του.

Δείτε επίσης: Έρχεται το πολεμικό Toyota Yaris με 210 αλογα

Όσον αφορά το αισθητικό κομμάτι, συναντάμε ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες, νέα φώτα LED καθώς και νέες ζάντες αλουμινίου. Αλλαγές υπάρχουν και στο εσωτερικό. Εκεί, συναντάμε νέο τιμόνι με διάμετρο 362 χλστ. (το μικρότερο που έχει τοποθετηθεί ποτέ σε αυτοκίνητο της Toyota), το ταμπλό και τα πάνελ των θυρών, είναι επενδυμένα με νέο υλικό (Grandlux το ονομάζει η Toyota), ενώ ανασχεδιασμένος είναι και ο πίνακας οργάνων ο οποίος διαθέτει πλέον έγχρωμη οθόνη 4,2 ιντσών (προβάλει πληροφορίες όπως πλευρική επιτάχυνση, ισχύς, ροπή και χρονόμετρο).

Πέραν από τις οπτικές αλλαγές, υπάρχουν και αυτές που δεν… φαίνονται αλλά τις νιώθεις. Ο λόγος για τη νέα ρύθμιση της ανάρτησης, για ακόμη πιο δυναμική συμπεριφορά (σύμφωνα με την Toyota πάντα), ενώ κάτω από το καπό, ο 2.0 λτ. επίπεδος κινητήρας  αποδίδει 205 άλογα (+5 PS) και 211 Nm ροπής (+11 Nm ροπής) και συνεργάζεται και πάλι με το 6τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο, με νέο γρανάζωμα.

Get it on Google Play Download on the App Store