Έτσι θα ονομάζεται το υπετροφοδοτούμενο Yaris των 210+ ίππων

Εδώ και καιρό είχαμε γράψει για τα σχέδια της Toyota να παρουσιάσει μία καυτή έκδοση του Yaris. Πλέον μετά τις αρχικές πληροφορίες για την ιπποδύναμή του η Toyota μας έδωσε περισσότερα στοιχεία τόσο για τον κινητήρα του όσο και για την ονομασία του.

Λίγο καιρό πριν η Toyota έδωσε στη δημοσιότητα εικόνες και πληροφορίες από το νέο της αγρίμι, το οποίο θα κάνει την επίσημη πρεμιέρα του στην έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης τον ερχόμενο Μάρτιο και μπορούμε να το δούμε στις πιο πάνω εικόνες.

Δείτε επίσης: Νέο μοτέρ βενζίνης 1.5 λτ. από την Toyota γεμάτο καινοτομίες

Πλέον το φέρνει ξανά στο προσκήνιο, καθώς μας δίνει περισσότερα στοιχεία τόσο για την ονομασία του όσο και για το μοτέρ του. Συγκεκριμένα, η «καυτή» έκδοση του Yaris θα ονομάζεται Yaris GRMN, με τα αρχικά αυτά να προέρχονται από τις λέξεις «Gazoo Racing Masters of Nurburgring». Η ονομασία αυτή είναι προς τιμήν του δοκιμαστή οδηγού της Toyota, του Hiromu Naruse ο οποίος ήταν ο Ιάπωνας οδηγός με τις περισσότερες ώρες στο Nurburgring και είχε το προσωνύμιο Meister (Μάστερ στα γερμανικά).

Όσον αφορά το μοτέρ των 210+ ίππων, αυτό θα είναι τετρακύλινδρο, υπερτροφοδοτούμενο 1.8 λτ. προκαλώντας μας έκπληξη καθώς περιμέναμε μοτέρ 1.6 λτ. καθώς αυτή είναι και η χωρητικότητα του κινητήρα του Yaris WRC. Σύμφωνα με την ίδια την Toyota αυτό θα είναι και το μοναδικό υπερτροφοδοτούμενο μοτέρ στην γκάμα του Yaris.

Get it on Google Play Download on the App Store