Η Toyota δημιουργεί το πιο extreme Hilux

Η Toyota συνεργάζεται με την αμερικάνικη εταιρεία κατασκευής παιδικών φορτηγών Tonka για να δημιουργήσει ένα Hilux πραγματικά με extreme off road δυνατότητες, το οποίο μπορεί να αποτελέσει το «απόλυτο παιχνίδι για ενήλικες» σύμφωνα με την ίδια την εταιρεία.

Το νέο Toyota Hilux Tonka concept όπως ονομάζεται το μοντέλο, δημιουργήθηκε για να εορταστεί η επιτυχία του Hilux στην αγορά της Αυστραλίας το 2016, όπου κατάφερε να αναδειχθεί ως το πιο καλοπουλημένο αυτοκίνητο της αγοράς.

Διαβάστε ακόμα: Η Toyota βελτίωσε το Hilux για την αποφυγή ανατροπής

Το πρωτότυπο βασίζεται πάνω στο κορυφαίο Hilux της γκάμας, έχοντας έναν 2.8 λίτρων turbodiesel κινητήρα, ο οποίος στέλνει τη δύναμή του και στους τέσσερις τροχούς του αυτοκινήτου. Παράλληλα, για να τονιστεί ο extreme off road χαρακτήρας του οχήματος, έχει αυξηθεί η απόσταση από το έδαφος κατά 150 χιλιοστά, ενώ υπάρχει νέα ανάρτηση βαρέως τύπου και νέοι άξονες.

Εμφανισιακά, εκτός από τα αυτοκόλλητα σε κίτρινο μαύρο και τα αντίστοιχα χρώματα στους off road τροχούς, το Hilux Tonka concept ξεχωρίζει με τον ιδιαίτερα επιθετικό εμπρόσθιο προφυλακτήρα, που διαθέτει προστατευτική ποδιά, δύο σημεία πρόσδεσης και εργάτη, αλλά και με το νέο carbon του καπό με εισαγωγή.

Διαβάστε ακόμα: Νέα πατέντα για ηλεκτρικό κομπρέσορα από την Toyota

Στην οροφή η μπάρα φώτων LED προσφέρει άπλετο φωτισμό τη νύχτα, ενώ υπάρχουν καινούργια πλαϊνά σκαλοπάτια, αλλά και εξάτμιση τύπου snorkel που βγαίνει ψηλά αριστερά του παρμπρίζ.

Οι off road βελτιώσεις του πρωτότυπου της Toyota ολοκληρώνονται στο πίσω μέρος με τη νέα πόρτα της καρότσας που επενδύεται με carbon, αλλά και την τοποθέτηση ειδικών κάνιστρων, έξτρα τροχού, πυροσβεστήρα και άλλων απαραίτητων αντικειμένων για εκτός δρόμου εξορμήσεις μέσα στο χώρο φόρτωσης.

Get it on Google Play Download on the App Store