Εκκεντρικό πρωτότυπο Toyota FT-4X

Η Toyota έχει ετοιμάσει για την Έκθεση Αυτοκίνητου της Νέας Υόρκης που θα κάνει την πρεμιέρα της σήμερα, το πρωτότυπο FT-4X και ήδη διέρρευσαν στο διαδίκτυο οι επίσημες εικόνες και στοιχεία του που μας δείχνουν ένα φουτουριστικό compact SUV, με ιδιαίτερο design για το τετραγωνισμένο αμάξωμά του.

Το FT-4X δημιουργήθηκε από το σχεδιαστικό τμήμα της Toyota στην Καλιφόρνια των Η.Π.Α. και από πλευράς διαστάσεων έχει μήκος 4.249 μέτρων όντας 111 χλστ. πιο κοντό από το μικρότερο crossoverτης Toyota, το C-HR, ενώ βασίζεται και στην ίδια πλατφόρμα, το νεότερο TNGA δάπεδο της εταιρείας.

Διαβάστε ακόμα: Toyota με εκπτώσεις έως 1.500 ευρώ για τον Απρίλιο

Σχεδιαστικά, το FT-4X χαρακτηρίζεται από το τετραγωνισμένο του αμάξωμα, με την εμπρόσθια μάσκα σε λευκό χρώμα να ξεχωρίζει, όπως και οι ποδιές στους προφυλακτήρες, μαζί με τα τονισμένα φτερά, που του δίνουν και έναν off road χαρακτήρα.

Υπάρχουν και κάποια ξεχωριστά σχεδιαστικά τρικ, όπως το φιμέ τζάμι που βρίσκεται στη θέση της πίσω πλαϊνής κολώνας από την πλευρά του οδηγού, αλλά και η πόρτα του χώρου αποσκευών που μπορεί να ανοίγει είτε προς τα πάνω σε ένα τμήμα, είτε να χωριστεί σε δύο τμήματα.

Οι ιδιαιτερότητες συνεχίζονται και στο εσωτερικό, εκεί όπου η Toyota έχει προσθέσει μια κάμερα GoPro μέσα στον εσωτερικό καθρέπτη, ένα σλίπινγκ μπαγκ που αποθηκεύεται ανάμεσα στις εμπρός θέσεις και λειτουργεί ως υποβραχιόνιο, αλλά και αποσπώμενο, φορητό ηχοσύστημα.

Διαβάστε ακόμα: Οδηγούμε στην Ολλανδία το νέο Toyota Yaris

Σε ό,τι αφορά τα μηχανικά και τεχνικά του μέρη, για την κίνηση του FT-4X φροντίζει ένα τετρακύλινδρο μοτέρ, που συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο συνεχώς μεταβαλλόμενων σχέσεων (CVT) και τετρακίνηση με «κοντά».

Ως προς τέλος το μέλλον του πρωτότυπου, η Toyota δεν σχεδιάζει να περάσει το FT-4X στους δρόμους, τουλάχιστον με βάση τα τωρινά της σχέδια, αν και κάποια στοιχεία του δεν αποκλείεται να τα δούμε σε κάποια μελλοντικά μοντέλα παραγωγής.

Get it on Google Play Download on the App Store