Το Toyota Land Speed Cruiser είναι το ταχύτερο SUV στον κόσμο! (+video)

Έχοντας παρουσιαστεί τον περασμένο Νοέμβριο στην Έκθεση Βελτιώσεων SEMA του Λας Βέγκας, το Toyota Land Speed Cruiser των 2.000 ίππων έκλεψε τις εντυπώσεις και πλέον, επιβεβαιώνοντας στην πράξη την υπεροχή του, κατάφερε να κάνει ένα μοναδικό ρεκόρ για SUV αυτοκίνητο.

Μηχανικά, θυμίζουμε ότι το Toyota Land Speed Cruiser, διατηρεί κάτω από το καπό του τον 5,7 λίτρων V8 κινητήρα βενζίνης της Toyota, όμως με τη βοήθεια δύο τεραστίων διαστάσεων turboκαι μιας σειράς από άλλες αλλαγές, έχει φθάσει σε ισχύ 2.000 ίππων από 381 άλογα που βγάζει στο «απλό» Land Cruiser.

Πλέον, η Toyota και θέλοντας να δείξει στην πράξη την δυναμική του δημιουργήματός της, το μετέφερε στον αεροδιάδρομο του αεροδρομίου της ερήμου Mojave στις Η.Π.Α. και έδωσε το τιμόνι του στον οδηγό αγώνων NASCAR, Carl Edwards, με σκοπό να επιτύχει την υψηλότερη τελική ταχύτητα.

Το αποτέλεσμα, μετά και από αρκετές δοκιμές, ήταν το Land Speed Cruiser να φθάσει στην ανώτατη ταχύτητα των 230 μιλίων/ώρα (370 χλμ./ώρα), όντας πλέον το πιο γρήγορο SUV στην ιστορία της αυτοκίνησης. Στο βίντεο που ακολουθεί, μπορείτε να δείτε όλη την εντυπωσιακή προσπάθεια του μοντέλου της Toyota.

Διαβάστε ακόμα: 

Εκκεντρικό πρωτότυπο Toyota FT-4X 

Ανάκληση 7.437 αυτοκινήτων της Toyota στην Ελλάδα 

Οδηγούμε στην Ολλανδία το νέο Toyota Yaris

Get it on Google Play Download on the App Store