Νέο Toyota Aqua και σε έκδοση crossover

Η Toyota ανανέωσε το μικρό υβριδικό μοντέλο της Aqua, το οποίo μπορεί στην Ευρώπη να είναι άγνωστο λόγω της ύπαρξης του Yaris Hybrid, ωστόσο στην Ιαπωνία όπου πωλείται (διατίθεται και ως Prius C στις Η.Π.Α.), είναι πολύ δημοφιλές. Μάλιστα, εκτός από τις όποιες αλλαγές απέκτησε για πρώτη φορά και crossover έκδοση.

Πιο αναλυτικά στο ανανεωμένο Aqua τοποθετήθηκαν νέου σχεδιασμού προφυλακτήρες, φωτιστικά σώματα και καπό, όμως η συνολική αισθητική του (ειδικά στο πίσω μέρος) δεν ξεχωρίζει για την κομψότητά της. Πιο πολύ ενδιαφέρον συγκεντρώνει το crossover μοντέλο, το οποίο διακρίνεται από τους διαφορετικού σχεδιασμού προφυλακτήρες με τις ασημί ποδιές, τα μαύρα πλαστικά προστατευτικά γύρω από τους θόλους των τροχών και στα μαρσπιέ και από τις ράγες οροφής.

Στο εσωτερικό του ανανεωμένου Aqua υπάρχει νέος πίνακας οργάνων με στάνταρ οθόνη TFT πολλαπλών ενδείξεων, καθώς και νέοι συνδυασμοί επενδύσεων στα καθίσματα.

Για την κίνηση του Aqua υπάρχει το γνωστό (από το Yaris Hybrid) μηχανικό σύνολο των 1.5 λτ. το οποίο συνδυάζεται με τον ηλεκτροκινητήρα και έχει συνδυαστική ισχύ 100 ίππων. Οι τιμές του Aqua στην Ιαπωνία ξεκινούν από τα 1.785.240 γιεν (14.380 ευρώ), ενώ το crossover κοστίζει από 2.062.800 γιεν (16.616 ευρώ).

Διαβάστε ακόμα:

Toyota: Η πολυτιμότερη μάρκα αυτοκινήτου στον κόσμο

Νέο Toyota Yaris diesel: Επιδόσεις, Κατανάλωση και Τιμές

Τα πρώτα σε πωλήσεις αυτοκίνητα της αγοράς

Get it on Google Play Download on the App Store