Το οικογενειακό Toyota του μέλλοντος

Πολλά είναι τα νέα μοντέλα που θα κάνουν την παγκόσμια πρεμιέρα τους στην 45η έκθεση αυτοκινήτου του Τόκιο και ένα από αυτά είναι και το Toyota Fine-Comfort Ride. Ένα πρωτότυπο το οποίο μας δείχνει πως η ιαπωνική μάρκα φαντάζεται τα οικογενειακά αυτοκίνητα στο μέλλον.

Δείτε ακόμη: Τα SUV κάνουν τον Wankel από πρωταγωνιστή… κομπάρσος

Ουσιαστικά πρόκειται για ένα μεγάλο αυτοκίνητο, μήκους 4.830 χλστ. (με μεταξόνιο μήκους 3.450 χλστ.) το οποίο εφοδιάζεται με κυψέλες υδρογόνου και ηλεκτροκινητήρα, που του χαρίζει αυτονομία έως και 1.000 χλμ. με μηδενικούς ρύπους (σύμφωνα με τις ιαπωνικές προδιαγραφές μετρήσεων).

Ο σχεδιασμός του εξωτερικά δεν θυμίζει σε καμία περίπτωση κάποιο άλλο μοντέλο της Toyota, καθώς μόνο το σήμα παραπέμπει στην ιαπωνική μάρκα, ενώ κύριο στοιχείο του αποτελεί το άνοιγμα των θυρών, που σε συνδυασμό με την απουσία κεντρικών κολόνων εξασφαλίζουν απροβλημάτιστη είσοδο/έξοδο στην καμπίνα.

Η τελευταία μπορεί να φιλοξενήσει έως και πέντε άτομα, ενώ θυμίζει σαλόνι σπιτιού, καθώς οι μεγάλες γυάλινες επιφάνειες την καθιστούν ευήλια, ενώ τα ανεξάρτητα καθίσματα μπορούν να περιστραφούν.

Διαβάστε επίσης: Πωλείται Ferrari 288 GTO βασισμένη σε Toyota

Φυσικά το Toyota Fine-Comfort Ride ενσωματώνει τεχνολογίας αυτόνομης κίνησης, απαλλάσσοντας έτσι τον οδηγό από τα καθήκοντά του, δίνοντάς του την δυνατότητα να συμμετέχει στην υπόλοιπη παρέα χωρίς να νοιάζεται για τα τεκταινόμενα στον δρόμο…

Get it on Google Play Download on the App Store