Toyota i-Road με 3 τροχούς και 2 θέσεις!

Ο «γρίφος» σχετικά με το Toyota iRoad λύνεται σήμερα και αποτελεί το μέλλον των αστικών μετακινήσεων. Πρόκειται για ένα ηλεκτρικό όχημα με 3 τροχούς και θέσεις για δύο επιβάτες που θυμίζει κατά κάποιο τρόπο σκούτερ με καμπίνα. Το μήκος του iRoad ανέρχεται στα 2.350 χιλιοστά, το ύψος στα 1.445 χιλιοστά και το μεταξόνιο στα 1.700 χιλιοστά, ενώ το βάρος του είναι μόλις 300 κιλά.

Για την κίνησή του φροντίζει ένα ηλεκτρικό μοτέρ ισχύος 2 kW (2,72 ίππων) που αντλεί ενέργεια από μια μπαταρία ιόντων λιθίου. Η τελική του ταχύτητα φτάνει τα 45 χλμ./ώρα και η αυτονομία του αγγίζει τα 50 χιλιόμετρα, ενώ για την φόρτισή του χρειάζονται τρεις ώρες μέσω οικιακής παροχής.

Το «ιδιαίτερο» iRoad είναι πολύ σταθερό -όπως αναφέρει η Toyota-, αφού εφοδιάζεται με ένα σύστημα που ελέγχει τις κλίσεις του οχήματος και πατάει σε τροχούς 16 ιντσών. Όσον αφορά στη 2θέσια καμπίνα του, αυτή παρέχει όλες τις ανέσεις στους επιβάτες της, οι οποίοι δεν χρειάζεται να φορούν κράνος και απολαμβάνουν τη μουσική τους σε ένα προστατευμένο περιβάλλον.

Get it on Google Play Download on the App Store